maanantai 11. kesäkuuta 2012

Viikonlopun vietossa - Hepburn Springs

Kaksi ihanaa päivää takana ja rentoutusta kerrakseen. Hepburn Springs ja Daylesford ovat juuri sopivan ajomatkan päästä Melbournesta pienelle viikonloppureissulle. Pienet kylät tuntuvat olevan pelkästään rentoutumista varten. Kauniita majoituspaikkoja pienine kylpylöineen ja miellyttäviä ravintoloita, jotka rakentavat menunsa paikallisten raaka-aineiden ympärille.

Majoituttiin Peppers Minerals Springs Retreatiin ja varattiin hotellin spasta tunnin kylpemishetki. Spasta löytyi kolme saunaa; perinteinen, infrapuna- ja höyrysauna. Oikeastaan höyrysauna oli ainoa lämmin ja nautinnollinen. Perinteisen saunan kiukaan kivet lämpenivät kaasuliekillä, kiukaaseen ei tietenkään voinut heittää vettä ja löylyt olivat aika miedot. Tykästyttiin kuitenkin lämpimiin porealtaisiin ja kylmäaltaaseen, jonka lämpötila tuntui suomen järviveden lämpötilalta kesäkuina (siinä 20 asteen).

Illaksi varattiin paikka uudehkosta Mercato-ravintolasta Daylesfordista. Oltiin luettu paikasta muutama rivi ja päätettiin kokeilla ravintolan maistelu-menuta. Saatiin kokeilla kalaa, paikallisen juustolan tuotteita, kampasimpukoita, ankkaa sekä kengurua. Maukkaita annoksia ja tunnelmallinen ravintola.

Tänään sitten käytiin sulattelemassa illallista muutamalla kävelylenkillä. Kierrettiin ensin Daylesfordin pienen järven ympärillä ja ajettiin lisäksi katsastamaan Hanging Rocks eli upea kalliomuodostelma. Päivä on ollut todella aurinkoinen ja sellainen syksyisen kirpeä. Pieni miniloma teki hyvää ja tästä on mukava aloittaa lyhyempi viikko. Kiitti vaan kuningattarelle sen synttäreistä.

Daylesford lake

Järvi

Ravintola Mercato

Mercaton kalamaistiaisia

Peppersin olohuone

Dalesford


Ruskaa

Hanging Rocks

Aaltokuviota puunrungossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti