lauantai 9. kesäkuuta 2012

Kuningattaren syntymäpäivä

Pitkä viikonloppu tiedossa - kiitos kuningattaren syntymäpäivän. Varsinaisesti Elizabeth viettää juhlaansa 21.4. mutta täällä Victorian osavaltiossa (niin kuin monessa muussakin) sitä vietetään kesäkuun toisena maanantaina eli juuri tulevana. Kuningattaren syntymäpäivä on perinteisesti myös talvikauden avaus.

Syntymäpäivien viettäminen on täällä muutenkin aika juhlallista. Toukokuussa, kun menin töihin omana syntymäpäivänäni, siitä syntyi aivan valtavasti kysymyksiä. Miksi olin ylipäätänsä töissä ja oliko illaksi suunnitelmia ja kun ei ollut niin kysyttiin että lähdetäänkö illalliselle tai drinkeille ja vielä seuraavana päivänä muistettiin kakulla, kynttilöillä ja laululla. Itselle jokseenkin liikaa huomiota yhden syntymäpäivän takia mutta toisaalta...olen tykästynyt paikalliseen aitouteen merkkipäivien tärkeyden osalta. On oikeastaan ihana juhlia vanhenemista hyvässä seurassa ja kuningattaren synttärit ovat juhlaa kaikille.

Ei haittaa siis ollenkaan, että saadaan yksi ylimääräinen päivä viikonloppuun. Suunnataankin jo toistamiseen talvea karkuun Hepburn Springsin kylpylöihin. Tehtiin viime vuonna heinäkuussa reissu samaiseen paikkaan ja muistan vieläkin, että lämpömittari kävi miinus yhdessä asteessa. Paikallisittain oli siis kovin kylmää. Nyt kesäkuussa on vähän lauhempaa ja mittarit plus kymmenessä asteessa. Viikonlopun jälkeen sitten lisää kuulumisia talvisesta Victoriasta.


2 kommenttia:

  1. Joo, mäkin menisin tuonne kylpylän Ryokaniin koska vaan :)

    VastaaPoista
  2. Oli aika rentouttava ja mukava reissu. Tänne vaan kyläilemään niin viedään teidätkin tutustumaan :)

    VastaaPoista