sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Viikonloppu mukavien asioiden parissa

Viikko on ollut täynnä puuhaa ja tekemistä. Töissä on ollut tavallista kiireempää ja kalenteriin osui viikonlopulle useampi aktiviteetti.

Olin perjantaina yhden suomalaisen ystäväni kutsumana iltaa istumassa ja tärkeiden asioiden äärellä eli ympäristöasioista keskustelemassa. Ystäväni oli kutsunut luokseen 1 Million Women hengessä suomalaisia kavereitaan keskustelemaan, miten voimme omilla pienillä teoillamme tukea kestävää kehitystä ja valita ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. Olipa mukava kokoontua fiksujen naisten kesken juttelemaan ja nauttimaan vielä suomalaisista herkuista (hapankorppurullista mustikkapiirakkaan!) Jo toinen tapahtuma (Pink Ribbon Breakfastin lisäksi), jossa on saanut kokoontua merkityksellisen aiheen ympärille. Se on joko ikä tai Australia, joka houkuttelee näiden aiheiden äärelle.

Eilen sitten tutustuttiin muutaman kaverini kanssa The Taste of Melbourne -festivaaleihin. Albert Parkiin oli kasattu teltoittain paikallisia parempia ravintoloita ja viinitiloja esittelemään tarjontaansa sopuhintaan. Nautiskeltiin maukkaita ruoka-annoksia Movidan vartaista aina Saken japanilaiseen tarjontaan. Niin ja tutustuttiin myös luomutuotteisiin, suklaisiin, juustoihin ja viinitilojen tarjontaan. Kerrassaan mukava ilta.

Viime viikolla hankittiin ihkauusi puu meille permanent residencen kunniaksi. Valittiin australian luonnonvaraisten kasvien osastolta paikallinen eukalyptus-puu. Puu on nyt 88 cm mittainen ruukun juurelta latvoihin ja istutettiin se yläterassille isoon ruukkuun. Voidaan sitten laskea, kuinka korkeaksi puu kasvaa ennen kuin palataan Suomeen.

Tänään ollaan vaan fiilistelty upeasta säästä ja Körkortin kokkailuista. Höyryäviä ruusukaaleja ja kotoisia Lindströmin pihvejä pihan yrteillä maustettuna. Onpas ollut mukava nautiskella hyvästä ruoasta pihapalmujen katveessa upean aurinkoisena päivänä.


Mansikoita, Janszin skumppaa ja pihan jasmiinioksa.

Yläterassin uusi aurinkotuoli ja eukalyptuspuu

88 cm pituinen permanent residence -puu eli paikallinen eukalyptus

The Taste of Melbourne -festarit

Festareiden taidepuolta

Ravintoloiden festaritarjontaa - kevätrullia...

...ja lemon tart.

Körkortin keittiöstä: ruusukaalia ja Lindströmin pihvejä.
Lindströmit lähikuvassa.

3 kommenttia: