lauantai 11. helmikuuta 2012

Ravintolareissu ja kokkailua kotona

Perjantai tuli eilen kuin tilauksesta. Rentoilua on kaivattua viikon jälkeen ja pääsin nautiskelemaan ystäväni kanssa Richmondissa sijaitsevan ravintolan antimista. Olemme suunnitelleet, että käymme tutustumassa kerran kuukaudessa tai kuudessa viikossa johonkin uuteen mukavaan ravintolaan Melbournessa ja tämä oli sarjassa ensimmäinen - Donnan valitsema.

Jostain syystä olin jossain puhelinkeskustelussa kuullut, että ravintolan nimi on Turtle ja kerroin pitkin viikkoa kaikille työkavereilleni, että olen menossa Richmondiin perjantaina nautiskelemaan illallisesta Turtle -nimisessä ravintolassa. Kukaan ei näyttänyt tuntevan aasialaista fuusio-ravintolaa, mikä ei sinänsä ihmetyttänyt, kun ravintoloita löytyy uskomattoman paljon Melbournesta. 

No eilen sitten kohteeseen matkalla minulle selvisi, että paikan nimi olikin Pearl. En edelleenkään ymmärrä, millä korvalla olin saanut Pearlista Turtlen. Kilpikonna ja helmi, no meri yhdistää. Pearl oli mukava kokemus. Ystävällistä palvelua ja erinomaista ruokaa. Paras tähän mennessä - seuraavaksi on minun vuoro valita kohde.

Tänään oli perinteistä perinteisempi lauantai. Körkort meinasi möyhästyä lauantain purjehdukselta ja kaahailtiin Brightonia kohti yhdeksän jälkeen. Vene odotti ja kilpailuunkin ehtivät. Sateisesta kelistä huolimatta kotiin tuli kuitenkin auringossa hieman rusketusrajoja saanut mies.

Minulla oli ohjelmassa aamun urheilut ja matka South Melbourne Marketille. Jostain syystä torikäynneistä on tullut melko samanlaisia ja tuntuu mukavalta tehdä asioita tutun kaavan mukaan: kasvikset kulmakojusta, osterit/Dim Simit/Sushit lounaaksi, kala- tai lihatiskiltä viikonlopun grillattavat ja lopulta kahvi matkaan food courtilta.

Ihastuin tänään kalatiskillä mustekalan lonkeroihin ja nappasin niitä muutaman matkaani. Väsäilin marinadit, lisäkkeet ja salaatin sekä vihannekset grillailtavaksi. Aurinko paistoi lähes koko päivän, aamun sadekuuroja lukuunottamatta. Tällaisiin päiviin voisi tottua. Leppoisaa ja rentouttavaa.

Pearl alias Turtle

Grillissä käynyt mustekala

Salaattia ja viikunoita

3 kommenttia:

  1. Moikka pitkästä aikaa! Sulla on ihanan eläviä postauksia, melkein haistan grillauksen tuoksut...Hurjaa, että siellä on täysi kesä ja meillä 30 cm lunta ainakin sen verran, en liioittele. Me parsat haaveillaan vieläkin reissusta sinne sua katsomaan...Voi hyvin ja jaksa kirjoittaa! Hali & pusi!

    VastaaPoista
  2. Taalla kanssa kuolataan noita teidan grillailuja :) laitatko joskus kuvia tuosta teidan torista? Olet ehka jo laittanutkin, mutta olisi ihana nahda. Taallakin haaveillaan jos kesasta, alkaa kyllastyttaa vaikkei ihan Suomen veroinen talvi olekaan. Paljon terkkuja!

    VastaaPoista
  3. Joo, täällä on tosiaan kesää vielä jäljellä ja grilli kuumana. Tai no, sehän on kuumana kesät talvet;)

    Pitää tosiaan ottaa joku kerta kuvia South Melbournen marketista tai ainakin suosikkipisteistä ja laittaa niistä enemmän kuvausta. Ihania kaloja, vihanneksia ja hedelmiä. Juustot eivät tosin ole ihan Ranskan veroisia. Siellä on myös omat ihanat herkkunsa :)

    Tänne saa tosiaan tulla vierailemaan koska tahansa, odottelen parsoja ja ranskattaria saapuviksi. Paras hetkihän on lähteä tänne puolelle maapalloa, kun ollaan vielä täällä :) Halauksia molemmille!

    VastaaPoista