sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Dandenong ja 1000 porrasta

Eilen oli todella upea sää. 24 astetta lämmintä, aurinko paistoi koko päivän ja pilviäkin oli kohtuullisesti. Tuntuu hieman huvittavalta tässä lämpötilassa, että samalla puut ovat ruskassa ja kaupunki näyttää kovin syksyiseltä.

Käytiin eilen Dandenongin vuorilla (tai jotain kukkuloita ne lopulta ovat) kävelemässä luontopolulla tai paikalliseen tapaan tekemässä bush walking. Dandenongiin on noin tunnin matka Melbournesta. Noustiin ensin autolla 633 metrin korkeuteen Sky High nimiselle näköalapaikalle. Melbournen keskusta näkyi pilvenpiirtäjineen hyvin huipulta ja samoin koko kaupunki asuinalueineen. Kaupunki koostuu lopulta melko matalista rakennuksista ja ainostaan keskustassa kohoaa pilvenpiirtäjiä.

Melbournen pilvenpiirtäjät näköalapaikalta

Näköalapaikalta palattiin takaisin varsinaisille kävelypoluille pienten kylien läpi ja aloitettiin retkeily 1000 steps -nimiseltä polulta. Ei jaksettu laskea portaiden lukumäärää mutta paljon niitä oli. Välillä jyrkempää ja pieniä askelmia ja toisinaan helpompia osuuksia. Polulla sai ihailla eukalyptuspuita ja niiden tuoksua sekä valtavia saniaisia.

Osuttiin polulle samaan aikaan joidenkin kisailijoiden kanssa, jotka juoksivat portaita vauhdilla ylös. Portaissa oli kyllä ihan tekemistä ilman juoksemistakin. Takaisin palattiin Lyrebird nimistä polkua. Ei portaita mutta jaloissa tuntui ihan mukavasti reipas alamäki.

1000 steps
kuvia polulta
portaiden jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti