sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Museopäivä

Kävin tänään pitkästä aikaa tutustumassa yhteen Melbournen museoon. Poimin monista vaihtoehdoista Ian Potter Museum of Art -nimisen museon ja siirryin ratikalla yliopiston suuntaan. Oli aika mukava museo. Kolmessa kerroksessa, josta ensimmäisessä oli vaihtuva näyttely.

Ihastuin Amanda Marburg nimisen taitelijan töihin ja istuskelin katsomassa pitkät pätkät öljyvärein maalattuja teoksia. Teokset näyttivät muovailuvahamalleilta, jotka olivat valokuvattu ja maalattu sitten kankaalle. Hmm...vähän hassusti selitetty mutta tosi mielenkiintoisia. Löysin linkin yhden gallerian sivuille Sydneyssä, josta löytyi myös Marburgin teoksia. Täältä löytyy kuvia myös kyseisestä näyttelystä. Ihastuin erityisesti lobster  ja  Happily afloat on the swirl of the sinking ship -nimisiin teoksiin.

Ihan Potterilta siirryin keskustan Federeation Squarelle tunnelmoimaan sunnuntaita ja päädyin keskelle Buddha-päivää. Yritin napata kuvan valtavasta buddha-patsaasta, kun viereeni tuli joltain kojulta nainen ja kysyi, että haluaisinko tehdä hänen kanssaan compassion -harjoituksen. Olin tosi ymmälläni, että mistä mahtoi olla kyse ja lopulta huomasin lueskelevani ääneen hänen kanssaan viittä lausetta, joiden avulla pitäisi löytää sisäinen rauha. Että näin. Jätin kuvaamisen sikseen ja siirryin Federeation Squaren laidalla olevaan museoon ja suoraan museokauppaan (ja jätin kaikki näyttelyt lopulta väliin. Museokauppa olikin aika mukava).

Jaahas, tänään sitten jännitetään jääkiekon finaalia. Täällä näytettiin Euroviisuja mutta kiekkoa ei kyllä oikein miltään kanavalta tule. Täytyy yrittää seurata suomalaisia medioita ja selvitellä tulos heti ensimmäiseksi aamulla. Pidän peukkuja pystyssä nukkuessa ja yritän löytää sinivalkoista vaatetta huomista työpäivää varten, koska kyllähän sen voiton täytyy sieltä vihdoin tulla!

2 kommenttia:

  1. No olisi kyllä pitänyt!

    Kerroin tänään kaikille mahdollisille kuulumisten kysyjille töissä, että mitä on voitettu ja ketä vastaan(ja ystävällisesti kuuntelivat vaikka jääkiekko lajina ei ole täällä ehkä ihan kuuminta hottia...)

    Niin ja laitoin valkoisen paidan ja sinisen huivin kaulaani, ihan vaan juhlan kunniaksi:)

    VastaaPoista