lauantai 14. toukokuuta 2011

Lauantain illallinen

Käytiin tänään taas South Melbournen torilla. Viikonloppuisin on tullut tavaksi käydä nauttimassa pystyosterit vakiopaikasta ja samalla hakemassa vihanneksia ja jotain tuoretta grillattavaa illaksi.

Tänään ostettiin osteripaikan tiskiltä kampasimpukoita kuorien kanssa sekä rapuja. Rapulajike oli nimeltään blue swimmer crab ja väriltään tosiaan hieman sininen. Ihmeteltiin, että miten rapu pitäisi valmistaa ja kyseltiin tiskiltä, että voisiko tämän grillailla? Oli kuulemma parempi keittää rapuja 8 minuuttia niin, että niiden kuoresta tulisi kauniin punainen ja nauttia sellaisenaan.

Ravuista tuli maukkaita vaikka olikin hieman tekemistä kovan kuoren kanssa. Nautittiin lisäksi kampasimpukat grillattuina ja munakoiso maustettiin pestolla, parmesanilla ja tomaattikastikkeella. Tulipas nautittua mukava illallinen.


kampasimpukat


siniset uimarit eli punaiset keitetyt ravut


munakoisoa


Sauvignon Blancia

Tänään oli myös oliivien sadonkorjuu. Kipollinen rusinamaisia marjoja. Nyt pitäisi vaan keksiä, että miten nämä käsitellään. Sellaisenaan en oman kokemuksen perusteella suosittele syömistä.

suoraan puusta poimitut oliivit

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköiset sortimentit! Oliivit näyttää kuvassa ihan vanhoilta ihan viinirypäleiltä :)

    VastaaPoista
  2. Joo, vaikka on kasteltu niitä paljon, niin silti ihan rusinoita;)

    VastaaPoista