sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Hepburn Springs, Daylesford ja kylpylätunnelmaa

Viikko on ollut jälleen ihan tarpeeksi täynnä työtunteja, joten ajateltiin lähteä viikonlopuksi lomailemaan Melbournen lähistöön. Täällä on muutamia kylpyläkyliä ja päätettiin testata kehuttua Daylesfordin ja Hepburn Springsin aluetta.

Ajeltiin Melbournesta länteen ja pysähdyttiin Ballarat nimisessä kaupungissa. Ballarat on tunnettu 50-luvun kultakuumeesta. Katsasteltiin ikkunaostoksin kaupungin kulta- ja retkeilykauppoja ja lopulta lounasteltiin pienessä kahvilassa.

1951 ja kulta-ajan muistomerkki
Hepburns Springsiin saavuttiin kahden jälkeen iltapäivällä. 600 metrin korkeudessa myös kylmyys yllätti. Melbournesta lähdettäessä lämpöä oli vielä 14 astetta ja Hepburnsiin saavuttaessa enää 9 astetta. Niin ja illan mittaan tiputtiin yhden ainokaisen asteen korville.

Todistusaineistoa autonmittarista: lämpöä plus yksi (keskellä oikealla ylhäällä)!

Ostettiin hotellipaketti Grange Bellinzonasta, johon kuului yöpyminen ja kylpylä melko edullisesti ja yllätyttiin iloisesti hotellista. Ajateltiin, että jonkun sortin mökki tai majatalo ilman sen suurempia odotuksia. Lopulta saatiin nauttia siististä hotellista, josta löytyi myös saunaosasto. Siis ihan suomalaistyyppinen sauna. Harmi vaan, että se oli juuri meidän vierailuna pois käytöstä.

Grange Bellinzona

Takkatulta

Ovien lasimaalauksia

Pakettiin kuului myös läheisen Hepburn bathhouse & span palvelut. Suola-allas, porealtaita ja monsuuni-suihkuja. Niin ja 40 asteinen höyrysauna, jota yritettiin viritellä hieman kotoisammalle tasolle (Körkortin insinööritaidoilla yritettiin huijata termostaattia ja nostaa asteita toivotummalle tasolle...tosin miedoin seurauksin).

Hepburn bathhous & spa

Hepburns Springsissä ja Daylesfordissa on yhteensä 3000 asukasta ja paikalta löytyy paljon sveitsiläisiä ja italialaisia juuria. Asukasmäärään nähden kaupungissa oli aika monta mukavaa ja suosittua ravintolaa ja lopulta saatiin pöytä Frangos & Frangos -nimisestä paikasta. Paikallisista tuotteista valmistettuja annoksia (mukavaa lähiruokaa) ja kovin ystävällistä henkilökuntaa. Illallisen kohokohtana oli jälkiruokana munkkeja, vanilijajäätelöä ja ruusuhattaraa!

Huomenna olisi sitten suunnitelmissa retkeilyä puistossa. Kelit ovat illasta tosiaan olleet kovin kylmät (ainokainen aste plussan puolella), joten katsotaan suosiiko kelit retkeä kullankaivajienpolulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti