keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Roskikset

Keskiviikko ja lähestytään kohti perjantaita. Perjantai on täällä tai siis meidän alueella roskispäivä.

Meillä on kaksi omaa roskista: yksi keltaisella kannella ja toinen vihreällä. Keltaiseen laitetaan kaikki kierrätysmateriaali. Siis pahvit, lehdet, lasit ja metallit. Biojätteelle ei ole omaa laatikkoa ja sitä pähkäilee edelleen, että miten ne oikein kierrätetään...

Roskis pitää muistaa laittaa jalkakäytävän reunalle joko torstaina illalla tai viimeistään kuudelta aamulla perjantaina. Meidän heräämisillä laitetaan vuorotellen naapurin kanssa roskikset reunalle odottelemaan jo torstai-iltana.

Perjantaina sitten tulee pari autoa, jotka keräilevät ja kippailevat sisällöt mukaansa paitsi jos on sattunut täyttämään astian liian täyteen tai sopimattomilla jätteillä. Niin ja usein siinä tapauksessa roskiksia saa poimia keskeltä katua eikä läheltäkään jalkakäytävän reunaa.

Roskikset nätisti käytävän reunalla.

ja lopulta kadulla tyhjennettyinä tai täysinä.

6 kommenttia:

  1. No johan pomppas. Jossakin siis kierràtetààn vielà huonommin kuin tààllà meillà Italiassa. Mutta onko nuo roskikset siis tuolla tavalla ihan jokapaikassa asuinalueilla. Ovat niin hurjan isoja!

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä tämä on aika tavallinen näky asuinalueilla. Kierrättäminen organisoidaan jotenkin jälkikäteen keltaisesta laatikosta eteenpäin mutta jotenkin sitä epäilee silti. Niin ja laatikot ovat tosiaan tuon kokoisia.

    Viime vuonna, kun kävin Italiassa tuntui, että siellähän kierrätetään jo ihan mukavasti. Biojätteetkin olivat löytäneet oman boksin :)

    VastaaPoista
  3. No mitäs sitten teet, kun roskis ei olekaan tyhjentynyt? Kippaat koko sisällön ulos ja lajittelet uudestaan?

    VastaaPoista
  4. No varsinaisestihan me ei lajitella mitään tai siis jos lajitteluksi voi kutsua sitä, että keltaiseen laittaa kaikki kierrätettävät sekaisin (ja ne sitten kuulemma jälkilajitellaan).

    Jos roskista ei ole tyhjennetty niin on pari vaihtoehtoa. Voi tasata roskiaan naapurin purkkeihin tai sitten viedä ylimääräiset kierrätyspisteeseen.

    VastaaPoista
  5. Joo, Berliinissä on Gelbe tonne, joka on kans tollanen johon laitetaan kaikki kierrätettävä (muovit, metallit, maitotölkit, puu, elektroniikka etc..). Bio-, paperi (jonne laitetaan myös pahvi)- lasilaatikot on sitten kyllä erikseen. Ja sitten tietysti sekajäte, joka käytännössä on energiajätettä (tosin meidän naapurit on surkeita kierrättäjiä, en ymmärrä miksi ne ei voi soittaa vaikka jotain hyväntekeväisyysjärjestöä hakemaan ihan käytökelpoista rojua.. Dyykkari minussa melkein tarttuu tilaisuuteen..).

    VastaaPoista