maanantai 7. helmikuuta 2011

The Age eli paikallinen sanomalehti

Meille tulee 7 päivänä viikossa sanomalehti nimeltään The Age. Lehti on ilmestynyt 24.päivästä lähtien ja tilasin sen tosiaan siltä door-to-door -mieheltä yhtenä helteisenä päivänä.

The Age kannetaan tai oikeastaan heitetään kotiovelle asti joka päivä (tietysti samalla voimalla kuin kotona Hesari isketään laatikosta sisään...). Jakelu on sujunut suhteellisen saumattomasti ja lehti on ilmestynyt joka päivä mutta toisinaan sitä on ollut vaikea löytää...Seuraavat tilanteet ovat lavastettuja mutta todellisia;)

Useimmin lehden löytää heti kynnysmatolta.


Mutta myös kadunpuolen palmun alta (ollaan kuitenkin vielä ihan oikeassa osoitteessa).


tai sitten ihan kadulta. Ensimmäisenä sunnuntaina en löytänyt lehteä mistään ja olin jo valmis selvittelemään asiakaspalvelun numeroa kysyäkseni jakeluhäiriöiden perään. Olin myös hetken vakuuttunut, että lehti ilmestyykin vain kuutena eikä suinkaan seitsemänä päivänä viikossa. Kun sitten lähdin kaupungille löysin lehden kadulta, autotien puolelta. Nyt olen oppinut, että jos lehteä ei näy ovella, kannattaa asettua jalkakäytävällä ja katsellaan kiertää 360 astetta 5 metrin säteellä. Useimmin lehti löytyy tältä alueelta.


Lehti on myös pakattu joka aamu elmukelmuun, jotta sade ei pääse tekemään tuhojaan ja jotta se pysyisi yhdessä pötkössä iskeydyttyään tilausosoitetta kohden. Lehden avaamiseen paras ratkaisu on löytää keskeltä ja sivusta reunat ja tiputtaa lehti rullaten maahan. Enää on jäljellä broadsheet -kokoisen lehden rullaaminen sellaiseen malliin, että sitä on mahdollista lukea.



Yleisesti The Age on aika mukava sisällöltään. Paljon erilaisia tabloid-liitteitä erityisesti lauantaina (asunnot, autot, työpaikat, urheilu jne.) ja kk-liitteen tyyppinen julkaisu mahdollisesti kerran kuussa. Omaan makuun ehkä liikaa urheilua ja jokaisesssa lehdessä on vähintään yksi juttu pääministeri Julia Gillardista. Lehden kautta pääsee kuitenkin aika mukavasti selville, mistä täällä puhutaan; kouluista (yksityiset vs julkiset), luonnonilmiöistä (tulvat ja pyörremyrskyt sekä niihin liittyvät lisäverot), urheilusta (krikettiä, footieta, jalkapalloa, tennistä, uintia, raveja, golfia jne.), taloudesta (viinin viennistä, hiilikaivoksista, asuntojen hinnoista) ja tietysti paikallisista tapahtumista. Mainoksia lehdessä on yllättävän vähän ja etusivu on toimituksellinen. Osittain siis turvallisen tuttu ja kuitenkin virkistävän paikallinen:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti