tiistai 22. helmikuuta 2011

Tasmaania ja Cradle Mountain

Tasmaaniassa ollaan!

Lennettiin eilen aamulla Hobartiin Melbournesta ja vuokrattiin auto kentältä. Ajettiin kohti Tasmaaniaan keskiosaa ja pysähdyttiin ensimmäiseksi Lake St Clairin kansallispuistossa. Käveltiin tunnin lenkki hieman sateisessa kelissä mutta ihailtavaa riitti. Upeita puita, rantoja, saniaisia, sammalia, pieniä koskia ja tutun näköisiä sieniä.

Yli 400 kilometriä vasemman puoleisessa liikenteessä sujui suhteellisen hyvin. Mitä nyt muutaman kerran tuli laitettua vilkun sijaan tuulilasin pyyhkijät päälle. Ajettiin mutkikasta tietä maaseudun läpi. Nousuja ja laskuja, kapeita teitä, upeita näkymiä, kaivoskyliä ja vähän liikennettä.

Tänään ollan kävelty useampi kilometri Cradle Mountainin kansallispuistossa. Päästiin turisti-infosta pikku-bussilla Dove Lakelle, josta kävlypolut alkoivat. 

Kierrettiin ensin Dove Lake ja Ballroom Foresta, jonka jälkeen noustiin Marions Lookoutille (1223 metrin korkeuteen). Marionsilta oli upeat näkymät joka suuntaan; lumen peitossa olevia vuorenhuippuja, pieniä järviä ja lampia sekä vuorten seinämiä pitkin valuvia vesiputouksia. Välillä maisemat näyttivät kuin Suomen Lapista varastetuilta ja sitten yhtäkkiä samassa maisemassa nousikin palmuja, kelottuneita lehtipuita ja kenguru. Perin erikoista ja kaunista.

Kierrettiin takaisin tullessa vielä Wombat Peak sekä Crater Falls. Jälleen putouksia, lehtipuita, joiden oksilla oli sammalta sekä kaiken huippuna wombat keskellä erikoista ruohomätäskeskittymää. 

Sää on paljon kylmpempi täällä kuin Melbournessa. Aamulla oli laitettava lämpimästi päälle ja varustauduttava matkaan ihan pipon ja sormikkaiden kanssa. Asteita oli aamusta ehkä 8 mutta onneksi ei ole satanut koko päivänä. Päivän mittaan asteet nousivat ja kävellessä tuli ihan lämminkn. Marionsilla tosin tuuli kunnolla ja pipo päässä oli hyvä piiloutua hupun uumeniin.

Yhteensä tuli vietetty viisi tuntia reitillä. Jaloissa tuntuu pientä tärinää ja tänään on vuorossa lihasten venyttelyä ja aikainen nukkumaanmeno. Huomenna matka jatuu Itä-Tasmaaniaan kohti Bichenoa. Tarkoituksena on tutustua Freycinetin kansallispuistoon ja ihastella lisää luontoa.

järvimaisema matkalla Cradle Mountainille


värikäs kallio

Kartta kävelyreissulta

Dove Laken rannalta
Marions lookout
lisko
Crater Falls

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti