keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Cradle Mountain - Launceston - St Helens ja Bicheno

Toiset 400 kilometriä takana ja päätepiste Bichenossa. Kirjauduttiin tänään kymmenen jälkeen ulos Cradle Mountainin hotellista ja oltiin virkailijalle ensimmäiset suomalaiset, jotka hän oli koskaan tavannut. Ihan kädestä pitäen tervehti meitä. Pähkäiltiin hetken sopivaa reittiä Bichenoa kohti, joka on siis Itä-Tasmaanian rannikolla. Samainen virkailija neuvoi meille 20 minuutin tarkkuudella vaihtoehtoiset reitit ja lopulta päädyttiin pidemmälle reitille, joka vei upeisiin rantamaisemiin.

Ajettiin pikkuruisten kylien läpi aina Launcestoniin saakka, joka on Tasmaanian toiseksi suurin kaupunki (heti Hobartin jälkeen). Lounastettiin Launcestonissa, jossa useat liikkeet olivat suljettuja paikallisen cup dayn takia. Arveltiin, että kyseessä oli paikalliset laukkakisat…tietoa ei ole tarkastettu.

Launcestonin jälkeen poikettiin kahvilla eräässä maantien mutkassa, jossa oli perin erikoista porukkaa. Kovin hiljaista ja kahvia keitettiin jossain takahuoneessa useampi minuutti. Omistaja-heppu lämpeni kuitenkin hetken kuluttua juttelemaan ja lopulta meille esiteltiin kattava seteli- ja kolikkokokoelma sekä erinäisiä rekisterikilpiä, joita oli kertynyt vierailevilta turisteilta. Euroja heillä kuulemma jo oli kokoelmissaan mutta lahjoitin silti yhden puuttuvan kokoelmakolikon eli euron kolikon Ranskan tunnuksilla. Harmi, kun ei ollut suomalaista versiota mukana.

Jatkettiin kiemuraisia teitä kohti St Helensiä ja Binalong Baytä (tarkemmin Bay of Fires), jossa päästiin ihastelemaan valkoista hiekkaa, turkoosia vettä ja graniitin punaisia kallioita. Matka Bichenoon olikin St Helensin jälkeen lähes kokonaan merenrantaa. Osterifarmeja, pelikaaneja ja kallioista rannikkoa. Upeita näkymiä!

Bicheno on tosi pieni mutta söötti paikka. Saavuttiin joskus seitsemältä motelliimme (Wintersun Bicheno) ja paikan omistaja kertoi meille heti kaiken tarvittavan informaation. Ravintoloiden keittiöt menevät kahdeksalta kiinni, joten ei kannata mennä suihkuun ja meikkaamaan vaan suoraan syömään. Kartalle piirrettiin myös paikan suositeltavat ravintolat ja kerrattiin lyhesti, mistä sai ostereita ja mistä kalaa. Aamupala tuodaan kuulemma suoraan huoneeseen ja saatiin neuvoteltua meille myöhäisin mahdollinen aamiasaika eli 8.30. Tehokas ja superystävällinen nainen!

Huomenna sitten luvassa retkeilyä ja meren ihastelua.

Bay of Fires


Bay of Fires

1 kommentti:

  1. Voi mitä kaikkea olet jo ehtinyt tehdä reissun aikana!Kiva kuulla, että olette saaneet vieraita Suomesta (olen kade) ja lisää on vielä tulossa. Mulla oli jäänyt monta päivitystä lukematta, mutta kuroin jättämän nyt kiinni:)Ihanaa, että jaksat päivittää kuulumisia ja laitat hienoja kuvia esille. Täällä pakkanen jatkuu, nyt on 17 astetta. Voi, kun tulis jo kevät! Hauskaa tutkimusmatkan jatkoa sulle ja seuralaiselle, Voi hyvin ja hali&pusi!

    VastaaPoista