sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Bicheno - Port Arthur - Hobart - Melbourne

Takaisin kotona ja Tasmaanian reissu takana. Onpas muuten hauskaa todeta ensimmäisen kerran palaavansa kotiin ja kodilla tarkoitan Melbournea. Täytyy näköjään mennä kaukaa kauemmaksi, jotta tuntuu palaavansa kotiin:)

Matkasta vielä muutama sana...
Bichenossa oltiin kaksi yötä ja tehtiin 5 tunnin päivävaellus Freycinetin kansallispuistoon hieman erilaisissa maisemissa kuin Cradle Mountainilla. Hiekka- ja kiviteitä, kallioita ja rantamaisemia. Päivä sattui olemaan aurinkoinen ja päästiin nauttimaan useasta rannasta ja merinäköalasta suotuisassa kelissä.

Noustiin aluksi näköalapaikalle, josta näki Wineglass Baylle ja siitä jatkettiin alas varsinaiselle lahdelle. Ranta oli täynnä valtavia simpukoita ja hiekka oli vitivalkoista. Tuntui kuin olisi kävellyt talvihangilla, kun kostea mutta sopivasti kovettunut hiekka kantoi askelia.

Kierrettiin mukava reitti rantojen tuntumassa ja ehdottomana kohokohtana oli delfiinien bongaus rantakallioilta. Rauhallisella lahdella ui useita delfiinejä ja ihasteltiin niiden menoa sopivalta etäisyydeltä.

Väsymys iski pitkän retkeilyn jälkeen ja Honeymoon bay, Sleepy Bay ja Cape Tourvillen majakalle ajettiin autolla. Erityisesti majakalta aukesi upeat näköalat pitkälle ulapalle.

Freycinet ja retkeilykartta

Wineglassa Bay

rantoja

kallioita

simpukoita

Bichenossa nukutun yön jälkeen jatkettiin matkaa Port Arthuriin, joka on ihan pienen matkan päässä Tasmaanian suurimmasta kaupungista Hobartista. Bichenosta matkaa Port Arthuriin oli yli 200 km ja pysähdyttiin matkalla syömässä lounasta paikassa nimeltä Fishlips. Aika uskomatonta, että kyseinen paikka sattui olemaan suomalaispariskunnan pitämä ja valitsimme tietämättämme juuri sen. Hyvät lounasleivät ja kaunis paikka, josta olisi löytynyt myös viehättäviä mökkejä.


Fishlips

Port Arthur on vanha vankila-alue, joka on ollut toiminnassa 1830-1877. Kierrettiin paikkaa turistioppaan johodolla ja omin päin useampi tunti. Päästiin myös tutustumaan pienellä laivalla pariin lähisaareen. Toisessa oli toiminut nuorisovankila ja toinen oli hautausmaa. Kaunis mutta jännittävä, vähän ahdistava ja karmiva paikka.

Port Arthur

Hobartiin saavuttiin illalla ja oli mukavaa olla kaupungissa kaiken luontomatkailun jälkeen. Illalla kaikki tuntuivat kokoontuvan Salamanca squaren ympärillä oleviin ravintoloihin ja ulkona istuttiin t-paidoissa viileästä kelistä huolimatta (tai paikalliset istuivat ja meillä oli kevyet toppatakit niskassa). Lauantaina saman paikan täytti pienet torikojut, joista löytyi erityisen paljon paikallisia käsitöitä ja taidetta. Eräs täti myi muutamia taide-esineitä, joista en ollut aivan varma, että ovatko ne tarkoitettu olohuoneen hyllylle vai jumppatunnille kahvakuulatreeniin…

kahvakuula vai taide-esine?

Tasmaania oli todella upea lomapaikka. Hieman harmittaa, että ei nähty matkalla ihan livenä kuuluisaa Tasmaanian tuholaista. Oli tyydyttävä kuvaan liikennemerkistä, joka varoittaa kyseisestä vintiöstä. Aika räyhä merkki.

tuholaisia tiellä

Nyt takaisin Melbournessa mukavan loman jälkeen. Aika osuva ajoitus lomalle, sillä aloitan uudessa työpaikassa ensi keskiviikkona :)

5 kommenttia:

  1. Loistavaa Anne, paljon onnea työpaikasta! Ei sulla kauaa nokka tuhissut :)

    VastaaPoista
  2. Nyt jo töihin? Oho! Kerropas vähän lisää siitä. Ja onnittelut minultakin!

    VastaaPoista
  3. Wau,nyt jo töihin!Onnea uusiin haasteisiin, niin kuin meillä päin tavataan sanoa :-)

    VastaaPoista
  4. Joo, aika mukavaa päästä töihin :) Uusia haasteita siis luvassa :D

    VastaaPoista
  5. Hei ihan mahtavaa!!! Mielettomasti onnea Anne!!!

    Kerrothan lisaa :)

    VastaaPoista