perjantai 22. huhtikuuta 2011

Batemans Baystä Sydneyyn

Herättiin tänään aamulla Batemans Bayssä ihanaan lämpöön. Melbournessa alkaa olla jo syksyisen viileää ja oli uskomattoman ihanaa nauttia heti aamusta lämpimästä ilmasta, vetää kesämekko ylle ja suunnata kaupungille aamiaiselle.

Aamiaisen jälkeen istuin ratin taakse ja ajoin Sydneyyn saakka. Koko matka vahvasti vasemmalla kaistalla ja lisäksi kaupungin kaistoista ja valoista selvitty! Vaihdettiin pääsiäiseksi asuntoja toisen suomalaisen pariskunnan kanssa ja saamme asua nyt ihanaakin ihanammassa Balmainissa. Kauniita taloja idyllisessä kaupunginosassa ja vain lauttamatkan päässä keskustasta.

Tänään on sitten nähty ykkösnähtävyydet eli Sydneyn oopperatalo ja Harbour Bridge. Lounasteltiin ensin Darling Harbourissa ja siirryttiin lautalla kohti oopperataloa. Vaikka Melbournekin on meren rannalla, Sydneyssä meren läheisyys tuntuu ihan eri tavalla. Vettä pitkin voi siirtyä paikasta toiseen ja vesi tuntuu paljon keskeisemmältä asialta koko kaupungissa. Oli aika upeaa nähdä oopperatalo ensin mereltä ja sitten kunnolla läheltä. Illaksi osui myös kaunis auringonlasku, jonka värejä sain mukaan muutamaan kuvaan.

Huomenna katsotaan sitten sään mukaan, mennäänkö tutustumaan rantoihin, merimuseoon vai ostoksille. Vaikuttaa kauniilta ja kiinnostavalta kaupungilta.


Oopperatalo

The Rocks

Harbour Bridge

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti