torstai 14. huhtikuuta 2011

caffe lattea ja sauvignon blancia

Torstai ja tuntuu, että viikko on taas hujahtanut kohti perjantaita ihan älyttömän nopeasti. Töissä on mennyt sopivan kiireisesti ja ei oikein ehdi edes huomata, kun viikonpäivät vaihtuvat. Yhden asian olen kuitenkin huomannut muuttuneen verrattuna viime viikkoon. Jään aamuisin pois ratikasta aina Southern Crossin aseman kohdalla. Ennen asemaa Collins Streetillä on pieni kahvila, joka tekee caffe lattet valmiiksi pahvikuppeihin ja myy niitä edulliseen hintaan kaikille töihin rientäville. Aiemmin kahvilan ovella on ollut nuori nainen, joka on huudellut sympaattisella, hieman espanjalaisella aksentilla ja laulavalla tyylillä ”coffe latte, just two dollars”. No tällä viikolla ovelle on ilmestynyt nuori mies, vaaleine kiharoineen. Edelleen viesti on sama mutta aivan mahtavalla ruotsalaisella aksentilla ”kaffe latte, just two dollars”. Pieni hauska asia, joka toistuu joka aamu ja saa hymyn huulilleni. Ja olenko ostanut sitä kahvia? No en, sillä vakiopaikakseni on muodostunut työpaikan alakerrassa oleva kahvila, jossa nykyään muistetaan millaisena kahvini juon, skinny flat white no sugar? Yes, please!

Eilen tapasin vanhaa lukiokaveriani - kyllä, täällä Melbournessa! Aika uskomatonta, että ollaan asuttu samassa kaupungissa muutama kuukausi ja vasta nyt tajuttu, että hei mehän asutaan melkein naapurissa. Käytiin syömässä Lonsdale streetillä mukavassa kreikkalaisessa ravintolassa ja nauttimassa hieman sauvignon blancia. Oli aivan mahtavaa päästä vaihtamaan kaikki mahdolliset kuulumiset vuosien varsilta ja pulinoida hieman paikallisen kulttuurin haastavista puolista (esimerkiksi pienestä valittamisen takia valittamisesta) ja ihastella yhdessä hyviä asioita (kuten kivaa kaupunkia ja tuoreita vihanneksia, hedelmiä ja kaloja). On aika tärkeää, että voi tosinaan vaihtaa ajatuksia täällä olemisesta ihan suomalaisten kanssa. Sovittiin samalta istumalta, että järjestetään grillailut sunnuntaille. Nyt vaan peukut pystyyn, että sää sallii.

Viikonlopun suunnitelmat ovat lauantaille vielä auki. Kaupungissa olisi edelleen tarjolla Comedy Festivalin esityksiä tai sitten Tutankhamun -näyttely Melbourne museossa. Hmm...lopulta sitä tekee päätöksensä kuitenkin kelien mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti