maanantai 26. joulukuuta 2011

Boxing Day Dash

Seitsemältä herätys ja auton rattiin ennen kahdeksaa. Tänään lähdettiin koko päivän kestäneeseen purjehduskisaan eli vuorossa oli Boxing Day Dash Port Melbournesta Sorrentoon. Körkort on käynyt kisaamassa purjehdusporukalla jo jokusen kuukauden ja tänään pääsin heidän mukaan yhteen perinteisimmistä kilpailuista. Kisa on järjestetty vuodesta 1979 lähtien aina Tapaninpäivänä ja tänään veneitä oli starttailemassa kisaan lähes sata.

Kisan reitti kulkee pitkin Melbournen kaunista rannikkoa Port Melbournesta St Kildaan, Elwoodiin, Brightoniin ja Sandringhamiin päättyen lopulta Sorrenton Blairgowrieen. Oltiin matkassa 11 hengen miehistöllä Schuss nimisellä veneellä mallia Beneteau First 45.

Lähdön tunnelmat olivat perin jännittävät ja veneiden etsiessä parasta mahdollista lähtöpaikkaa kilpailutunnelma tiivistyi lähelle vietyjen ohitusten ja taktisten viimehetken käännösten ansiosta. Kisaan lähtijöiden matkassa oli upeita veneitä mm. kauniita Swaneja näkyi useampi - Dream Catcher III (Swan 60) pyyhkäisi myöhemmin kevyesti ohitsemme...Matkaan päästiin kärkijoukossa ja siellä sitten pysyttiin ihan mukavasti seuraavan viiden tunnin ajan.

Reissua riitti lähes kuusi tuntia pelkästään Sorrentoon ja matkalla koettiin kovaa tuulta, tiukkoja kulmia (ihan vaan melkein tipahdin veneestä...) sadetta, myrskyä, aaltoja, ohituksia ja lopulta myös lempeää auringonpaistetta ja veneen vieressä hyppiviä delfiinejä. Ei yhtään kaduttanut, että olin Suomesta asti rehannut purjehduskamppeemme mukaan ja matkalla kastui ainoastaan sukat. Ensimmäistä kertaa täällä ollessa vedin myös pipon tiukasti korville enkä luopunut ihanasta lämmöstä kuin vasta rantauduttuamme.

Oli mahtava palata takaisin Melbournen suuntaan upeassa auringon paisteessa ja nautiskella kilpailun jälkeen mukavasta tunnelmasta, leppoisasta myötätuulesta ja spinnun takaamasta vauhdista. Paluumatka oli hieman nopeampi vaikka koko päivä purjehdukseen kuluikin. Lopulta sijoituttiin kisassa viidenneksi, mikä oli mukava tulos harrastelijaporukalle. Erilaiset mutta paikallisesti perinteikkäät Tapaninpäivän ajelut siis pulkassa.

Lainattuja kuvia kilpailusta

Toinen lainattu kuva päivän kilpailusta

Pientä kulmaa ja vettä tämän jälkeen

Poutasäätä ja Swan 60 on hetkessä edellämme

Rauhallista menoa takaisin - taustalla Melbournen pilvenpiirtäjät



2 kommenttia:

  1. Täälläkin meri on läsnä Tapaninpäivänä... Otin pari kuvaa Kaivarista kävelyllä:

    http://marjos.tumblr.com/

    VastaaPoista
  2. Aikamoiset kevätsäät näyttäisi siellä olevan. Ei oikein valkoista joulua mutta sanoisin, että noista säistä voi ihan hyvin nauttia. Ihania kuvia :)

    VastaaPoista