lauantai 10. joulukuuta 2011

Passimatkalla ja Sydneyn nähtävyyksien parissa

Uusi passihakemus on nyt vetämässä. Seikkailu Suomen Sydneyn konsulaattiin sujui jokseenkin mutkattomasti. Mitä nyt pientä liikenteessä säätämistä oli mukana. Hotellin pitäjä neuvoi heti torstai-iltana, miten konsulaattiin pääsee parhaiten julkisilla ja laskeskeli puolestani myös matkoihin ja vaihtoihin kuluvat ajat.

Aamulla sitten menin Kings Crossin asemalle, ostin liput ja totesin, että ei ollut mitään käsitystä mihin suuntaan asemalta pitikään lähteä (suuntavaistoni on tunnetusti ihan olematon ja kartankin kanssa auttava.) Palasin sitten takaisin kaupungin vilinään ajatuksissa napata taksi. Perjantaisin erityisesti aamulla ei kannata yrittää saada taksia lennosta Sydneyssä! Puolituntia yritin juosta taksien perässä ja kiilata paikallisia, jotka olivat paljon tottuneempia taksien kaappaamiseen.

Lopulta jouduin palaamaan takaisin asemalle ja jotenkin iPadin kartan ja aseman taulujen perusteella pääsin oikeaan suuntaan. Olin tietysti ostanut väärän suuntaisen lipun ja asemalta poistuminen oli ihan oma hommansa (voisiko kaikissa maailman julkisissa olla samalla idealla toimivat laskutusperiaatteet?) Pääsin kuitenkin perille konsulaattiin ja olipas mukava käydä asioimassa suomeksi kovin kiireettömässä toimistossa. Nätti rakennus ja alue!

Perjantain loput toimistotunnit menivät töiden parissa paikalliseen yksikköön tutustuen. Työmaalla lopetettuani ryhdyin turistiksi ja kävin katsastamassa keskustan korkeasta tornista upeat näkymät. Satama, laivoja, siltoja ja pilvenpiirtäjien kattoja. Mietin kattoja katsellessa, että kovin vähäisessä käytössä ne ovat muutamaa terassia ja allasta lukuunottamatta. Niille mahtuisi vaikka kuinka paljon upeita puutarhoja ja muita rentoutumisalueita.

Tänään aloitin sitten aamun Picasson näyttelyllä NSW:n Art Galleryssa. Näyttely oli koottu Pariisin museon kokoelmista, jotka olen aiemmin käynnyt katsastamassa mutta oli mukava nähdä teokset uudestaan eri ympäristössä. Art Gallery NSW on Botanic Gardenin kulmilla ja näyttelyn jälkeen tein mukavan kävelylenkin puistoon.

Tähän mennessä kaikissa täällä (Melbourne, Brisbane ja Sydney) vierailemissani botanic gardeneissa olen törmännyt golden orbit hämähäkkeihin. Tämän päivän häkki oli kuitenkin kaikista isoin. Ihan valtava (voi olla, että kuvasta ei nää mittasuhteita mutta oikeasti valtava...) Puisto oli muuten tosi upea ja huippuna ihan kärjestä löytyy piste, josta voi kaikessa rauhassa kuvailla oopperataloa.

Huomenna sitten takaisin Melbourneen. Enemmän kuin mukavaa päästä kotiin vaikka viikonlopun reissut ovatkin olleet mukavia. Laitan Körkortin toiveesta vielä kuvan kasvihuoneesta tai entisestä kasvihuoneesta. Brisbanen reissun aikana myrsky koetteli sitä hieman kaltoin. Olisikohan se tämän reissun aikana järjestäytynyt sievään kasaan ja pois terassilta...

kattoja ja pilvenpiirtajiä

lintu Botanic Gardenissa

Sydneyn oopperatalo


Entinen kasvihuone
Sydneyn hämähäkki - Botanic Gardens

Brisbanen hämähäkki - South Bank


2 kommenttia:

  1. Voi kasvihuonetta, ehkä sen voi vielä fiksata?

    Muuten missä kuva hämä-hämähakistä?

    VastaaPoista
  2. Joo, voi sen varmaan fiksata. Kasvit viihtyy hyvin nyt ulkonakin, joten niiden osalta ei hätää.

    Hyvä, kun muistutit häkkikuvista. Onnistuin vaan kirjoittamaan niistä mutta liitteet jäivät matkasta. Laitankin tuplahäkit eli Sydneyn ja Brisbanen versiot. Kuvista ei kokoa oikein huomaa mutta Sydneyn versio oli huomattavasti isompi.

    VastaaPoista