torstai 8. joulukuuta 2011

Brisbane - juoksukisat - Sydney

Jaahas, jopas on ollut menoa ja vauhtia...Reissasin viime perjantaina Brisbaneen yhdistetylle viikonloppu -ja työreissulle. Keskiviikkona normaali työpäivä ja illalla hyväntekeväisyysjuoksut eli 10km lenkki Albert Parkissa, illalla laukkujen pakkaus ja tänään töiden jälkeen Sydneyyn. Nyt voisi sitten vetääkin hetken happea. Tai viimeistään lauantaina.

Mistäs sitä aloittaisi. Brisbanen reissu oli tosi mukava. Lähdin perjantaina töiden jälkeen iltalennolla kohti pohjoista ja nautiskelin lämpimistä keleistä jokilaivareissulla ja jälleen Botanic Gardenissa. Brisbanen Botanic Garden on ihan suosikkini. Tälla kertaa onnistuin bongaamaan mangrove-polulta rapuja, joiden kiiltävät kuoret vilkkuivat vasten mutaista pohjaa. Hetki piti tosin keskittyä, että löysin pienet äyriäiset, jotka naamioutuivat mainiosti maahan. Makkarapuu, jota kuvailin viime kerralla oli kukassa ja pitkin kaupunkia oli myos puita upeassa oranssissa loistossa.

Maanantai ja tiistai menikin sitten töiden parissa. Meidän back office on tosiaan Brisbanessa ja viime kerran tapaamisesta oli ehtinyt vierähtää melkein 8 kuukautta...hyvä reissu myös töiden osalta.

Nyt olen sitten Sydneyssä. Eilisten juoksukisojen jälkeen (jotka piti muuten juosta todella kuumassa kelissä keskellä tonttulakkeja...) lisäsin tavaraa purkamattomiin laukkuihin ja paivan tohinassa onnistuin melkein myöhästymään koneesta. No täällä sitä nyt joka tapauksessa ollaan yhdistetyllä työ- ja passin uusimismatkalla.

Takaraivossa on kokoajan ollut muistissa, että passin voimassaoloaika päättyy joskus 2012 (muistuttaa mukavasti myös siitä, että viimekerran uusimisesta on kulunut 10 vuotta...). No oli tarkistettava marraskuussa, koska se varsinainen päivä onkaan (omassa mielessä joskus maalis-huhtikuussa) ja todeta, että tammikuun puolivälissähän se voimassaolo sitten lakkaa.

Hirveällä kiireellä sitten järjestin matkan tänne, kävin ottamassa viralliset passikuvat eilen (postitoimistossa, jonka valokuvauskokemusta en voi suositella kenellekään laadun tai metodin suhteen - muiden jonottaessa kuvat napataan ovensuun valkoista seinää vasten, kuvaaja briiffataan kuvauksen aikana, että miten valokuvausKONE toimii ja olo tuntuu kuin rikolliselta konsanaan, kun oven toisella karmilla näkyy myymälävarkaiden tunnistamista varten pituuteen viittaavat värikoodit - onneksi värikoodit eivät päädy passikuvaan). Huomenna on tarkoitus mennä aamusta konsulaattiin kaikkine papereineen ja jatkaa sitten työpäivää paikallisen firman yksikön kanssa. Tiedän jo nyt, että ihan oma numeronsa tulee olemaan, kuinka uusi passi ja nykyinen viisumi yhdistetään toisiinsa.

Brisbane joelta

Brisbane ja South Bankin kukkaloistoa

Brisbane Botanic Gardens

Makkarapuu kukkii

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti passirumba onnistuu. Yleensä vanhan passin saa pitää, jos niissä on viisumi. Juuri sen takia, että elämä helpottuu :) Tosin en tiedä kuinka se menee Australiassa...

    VastaaPoista
  2. Joo, sain pitää vanhan passin, kun se on vielä voimassa ja tarvitsen sitä paluumatkalle Sydneystä. Täytyy kuitenkin lähettää se ennen uuden passin saamista konsulaattiin mitätöitäväksi ja sitten vasta uusi passi käsiini. Pitää vielä selvitellä se viisumin siirto uuteen... No sitten voikin olla hetken rauhassa papereiden osalta :)

    VastaaPoista