lauantai 31. joulukuuta 2011

Uusi Vuosi ja kokonainen vuosi takana

Uuden vuoden aatto ja tänään tulee kokonainen vuosi täyteen täällä Aussilassa olemista. Jokaisen vuoden lopussa pitää aina tehdä joku yhteenveto ja analysoida vuotta tarkemmin. Ajattelin tiivistää vuoden viimeiseen postaukseen muutamia asioita tämän vuoden varrelta, jotka ovat vaikuttaneet erityisesti tänne sopeutumiseen ja joita on saanut iloita tai ihmetellä pitkin vuotta.

Oma koti ja kalusteet - erityisesti sohva. Bunningsin 10 dollarin tuolista on päästy vuodessa pitkälle: grilli, sänky, pöytä, sohva, ulkokalusteet ja kaapit. Niin ja lökötuoli sekä yrtit kattoterassilla. Port Melbournen alue tuntuu jo kotoisalta, en eksy enää matkalla Albert Parkiin ja katujenkin nimet painuvat mieleen. Sopeutuminen tänne on sujunut lopulta aika kivuttomasti vaikka pientä koti-ikävääkin on ollut useasti matkassa.

Matkat ja retket Australiassa ja Victoriaan tutustuminen. Autoreissujen kautta on erityisesti huomannut kuinka valtava maa tämä on. Kymmenessä tunnissa pääsee ehkä Sydneyhyn Melbournesta ja kartalla ollaan kuljettu vasta naapurikaupunkiin...Luonto on kaunista ja yllättää arkipäivinäkin erikoisuuksillaan. Vaikka en niistä hämähäkeistä kovinkaan välitä, niin täytyy sanoa, että golden orb hämähäkit ovat jotenkin karmean kauniita.

Liikunta ja erityisesti ulkona liikkuminen hyvässä seurassa. Elokuun jälkeen, kun ryhdyin liikkumaan personal trainerini kanssa, on hikoiluttavia tunteja tullut lisää kalenteriini ihan hurja määrä. Lauantain aamutreenien kautta olen tutustunut uusiin ihmisiin, joista on muodostunut myös mukavia ystäviä.

Ehkä tärkein asia viihtymisen ja sopeutumisen osalta on ollut työpaikan saaminen. Oli ihan karmeaa olla ensimmäinen kuukausi tiedottomana, millaista työtä täältä löytyisi ja kuinka nopeasti. Vaikka en blogiin niin paljon töistä kirjoittelekaan, niin työ valtaa suurimman siivun ajastani. Välillä vietän työni parissa ihan liian monta päivittäistä tuntia ja viikonlopun hetkeä mutta viihdyn hyvin ja tykkään tiimistäni ja tekemisistämme paljon.

Työn kautta olen oppinut kasan australialaiseen kulttuuriin liittyviä mukavuuksia ja kummallisuuksia; sosiaaliset drinkit perjantaisin, paperiofficen paluu (printtaa esitykset mukaan palaveriin), sähköpostikulttuuri (paljon ja vielä vähän enemmän viestejä), mitä kuuluu - kiitos hyvää ja sinulle (toinen on jo toisessa päässä käytävää vastatakseen), vesipullot ja -pisteet, kahvikulttuuri, ilmaisuja: I reckon, spot on, heaps, lollies, mate, G’Day, cheers ja no worries.

Blogin osalta tämän vuoden saldo on 119 postausta eli lähes kymmenen postausta kuukaudessa ja kasa kuvia. Blogia on ollut yllättävän kiva kirjoittaa ja pitää sen kautta yhteyttä Down Underista muuhun maailmaan. Kirjoittelu jatkuu siis ensi vuoden puolellakin mutta nyt toivottelen upeaa uutta vuotta 2012 muutamien kuvien välityksellä vuoden varrelta!

Päivän sää - samanlaista kuin viime vuonnakin
Williams Town - Melbourne
tärkeääkin tärkeämpi mäkkini
South Bank syksyllä
South Bankin tulet
Apollo Bay - The Great Ocean Road
Albert Parkin mustia joutsenia ja poikasia
Port Melbournen rantaa
mereneläviä
Kasvihuoneen kesäkurpitsa kukassa
Etana, etana näytä sarves. Miltä tuleva vuosi näyttää?

2 kommenttia:

  1. Hyvää alkanutta vuotta 2012 Australiaan, me odottelemme vielä omamme alkamista.

    VastaaPoista
  2. Samoin sinne, enää 10 minuuttia ja ollaan samalla vuodella :)

    VastaaPoista