maanantai 2. tammikuuta 2012

Kuuma - Morningtonista Queenscliffiin

Tänään on ollut todella kuuma päivä. Viime vuonna uuden vuoden aatto ja ehkä yksi päivä sen lisäksi oli näin kuuma.  Mittari on käynyt lähellä neljääkymmentä ja vielä illalla on ulkoilma 33 astetta. Tänään ei ole voinut tehdä oikeastaan muuta kuin istua autoon ja lähteä ilmastoinnin varassa ihastelemaan Melbournen lähialueiden rantoja ja maisemia.

Lähdettiin koko porukalla turisteilemaan ja ajelemaan pitkin rannikkoa kohti Mornington Peninsulaa. Sää oli mitä upein (ja kuumin), joten päätettiin nauttia rantautua hetkeksi Dromanan hiekkarannoille. Pieni suojateltta pystyyn, kumipatjaan ilmaa ja simmarit päälle.

Pitkin rantaviivaa oli useita pieniä mökkejä tai majoja. Mökit ovat yksityisten omistamia ja ne vaikuttivat rantaelämään sopivasti varustelluilta: keittiön hyllyjä ja pöytiä, jääkaappeja, sohvia, suojaa auringosta ja paikka kaikille mahdollisille rantavarusteille, joilla voi rennosti mennä koko kesän rannan tuntumassa. Rannalla tuli vietettyä heti jos toinenkin ja uimassakin käytiin muutamaan otteeseen. Ruokailun jälkeen ajeltiin Arthur Seatin suuntaan ja ihailtiin maisemia Murrays Lookoutilta.

Otettiin myöhemmin lautta Sorrentosta Queenscliffiin. Edellisen kerran, kun mentiin lautalla tämä reitti, tuli viereen uimaan upea parvi delfiinejä. Odottelin niitä saapuvaksi myös tällä kertaa mutta yhtä rannassa bongattua yksilöä lukuunottamatta, ei yhtään delfiiniä näkynyt alloilla. Liekö vesiskoottereiden vikaa, että delfiinit eivät uskaltaneet uintireissulle. Nappasin kuitenkin kuvan yhdestä salamatkustajasta, joka matkasi reissun alusta loppuun lautan mukana.

Upea ja aurinkoinen päivä mutta vähitellen voisi hieman leudompaa keliä jo tulla...

Murrays Lookout

Dromanan hiekkarannan majoja

Maisemia Sorrentosta

Lautan salamatkustaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti