torstai 26. tammikuuta 2012

Australia Day

Tänään on Australia Day ja kansallinen vapaapäivä. Otettiin perjantaikin vapaaksi ja suunnattiin Melbournen lähikylille eli noin 190 tuhannen asukkaan kokoiseen Geelongiin.

Tänne on noin tunnin ajomatka Melbournesta ja kaupunki on ihan the Great Ocean Roadin portilla. Ollaan monet kerrat ajettu ohi mutta nyt yövytään ja vietetään hieman enemmän aikaa kaupunkiin tutustuen. Tultiin tänne oikeastaan siksi, että Körkort osallistuu Geelong Regattaan eli paikalliseen purjehduskisaan. Kisa alkoi jo tänään ja jatkuu sunnuntaille asti.

Australia Day näyttäytyy hieman erilaisena kaupungilla verrattuna Suomen itsenäisyyspäivään. Ensinnäkin on keskikesä ja rannat täyttyvät kojuista ja bändeistä. Paikalliset kulkevat kaikenlaisiin Australia-aiheisiin vaatteisiin sonnustautuneina: lippuja viittoina, erikoisia hattuja, shortseja, väliaikaisia tatuointeja ja tietysti pieniä lippuja niin autoissa, pyörissä ja lastenvaunuissa. Iltajuhlaan kuulu loistavat ilotulitukset ja varsin rento ja niin australialainen tunnelma.

Täällä on menossa edelleen Australian Open ja sitä on seurattu useana päivänä. Ensimmäisen viikon jälkeen pelit ovat tiivistyneet ja eilen, kun menimme tiimin kanssa seuraamaan tapahtumaa, parkkeerasimme suoraan beer gardeniin katsomaan pelejä jättiruudulta. Parhaat pelit ovat toisena viikkona Hisensellä tai Rod Laverilla ja ground passilla ei oikein pääse katsastamaan jännittävimpiä pelejä.

Tänään ollaan ihasteltu Geelongin paikalliset tapahtumat kojuista bändeihin, seurattu ilotulitukset ja parkkeerattu lopulta sohvalle telkkarin ääreen jännittämään Federerin ja Nadalin peliä. Pidän peukkuja tänään Nadalille, jotta finaaliin tulisi tänä vuonna vaihtelua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti