perjantai 20. tammikuuta 2012

Perjantaissa

Työviikko vihdoin takana ja onhan ollut tapahtumaa niin töissä kuin kotonakin.

Murosten perheelle jouduttiin jälleen sanomaan heippa. Melkein kahden viikon lomailu meni ihan hirvittävää vauhtia. Seuraavan kerran kun tulevat tänne, niin pidän peukkuja, että mukana on isot matkalaukut ja ajatus jäädä pidemmäksi aikaa. Ennen hyvästien sanomista grillailtiin yhdessä ja nautiskeltiin perheen nuorimman valitsemasta marjajuustokakusta. Kovasti jäi jälleen ikävä koko perhettä.

Töissä on ollut taas hoppua ja otin muistoksi kuvan kalenteristani tältä viikolta - en sitten hiljaisempina hetkinä valita. En voi kuvaa blogissani julkaista mutta muistutti lähinnä haulikolla ammuttua harjoitustaulua, jota on käytetty useampaan otteeseen. En voinut kuin nauraa yhtenä päivänä, kun joku onnistui ehdottamaan palaveria keskipäivälle, johon oli varauksia jo kolmelle muulle palaverille... Jotain perin paikallista maustetta on tässä palaverikulttuurissa.

Tänään on kuitenkin perjantai ja grilli jälleen kuumana. Pähkäiltiin anopin kanssa alkuillasta, että mitä sitä tänään herkuteltaisiin ja päädyttiin grillailemaan lohta ja mustekalaa, valmisteltiin kasa ihania vihanneksia ja herkullinen kermaviilikastike. Maukasta ja rentouttavaa puuhaa. Tästä on hyvä aloittaa viikonloppu ilman sen suurempia suunnitelmia. Huomenna nukutaan pitkään.

Murosten kakkuvalikoimista ja Suomessa lahjaksi saatu ihana kakkulapio

Weber käy kuumana

Leivänmuruissa pyöriteltyjä mustekalarenkaita

Illallinen




3 kommenttia:

  1. Anne, oletko loytanyt sielta pain maailmaa kermaviilia? Taalla olen sekoitellut luonnonjogurttia ja crème fraichea, ei ihan sama tulos mutta paremman puutteessa...

    VastaaPoista
  2. Hmmm, en ole hirveästi kaivannut kermaviiliä mutta viime viikolla ostettiin kalan seuraksi sen tyyppistä hapankermaa. Maitotuotteita tulee käytettyä jokseenkin vähemmän kuin Suomessa ja tässä fish and chips maassa ei tee kovin usein mieli sipsejä, joiden seuraksi kermaviiliä eniten kaipaisi. Pitää laittaa korvan taakse tuo hyvä kombinaatio eli luonnonjogurtti ja creme fraiche.

    Koskas olisitte tulossa koko perheen voimin meitä tapaamaan :)?

    VastaaPoista
  3. Vaikka heti tultaisiin, tuoreina asuntovelallisina vaan annetaan budjetin jaahtya hetkisen ;)

    Tuletteko kesalla tanne pain maailmaa? Miten paasetko Madridiin? Vahanko olisi mahtavaa... Koukkaatte ainakin meidan kautta meno- tai paluureissulla :)

    Pus muru!

    VastaaPoista