lauantai 14. tammikuuta 2012

Saunomista ja vierailu laivalaiturilla

Lähdettiin eilen töiden jälkeen Murosten perheen majoituspaikkaan nauttimaan illallista ja saunomaan! Muroset majailevat yhden täällä asuvan suomalaisperheen luona ja omakotitaloon oli rakennettu ihan oikea Helon sauna.

Nautiskeltiin barramundia illalliseksi ja saunoessa ihasteltiin kaupungin siluetissa kirkkaana näkyviä pilvenpiirtäjiä. Erikoinen yhdistelmä, joka jollain tavalla sai pienen koti-ikävänkin aikaiseksi. Puun tuoksuiset seinät ja löylyt tuntuivat niin kotoisilta.

Tänään käytiin tutustumassa Port Melbournen rantaan hiljattain avattuun Princes Pieriin. Laivalaituri on rakennettu 1912-1915 ja suljettu 1989 kunnes restaurointi työt aloitettiin 2009. Melbournen historiassa siis melko iäkäs kohde. Korjaustoimiin on varattu kaiken kaikkiaan 34 miljoonaa dollaria ja nyt korjattuun laiturialueeseen pääsi jo tutustumaan.

Maahanmuuttajia, kullankaivajia, liikelaivoja ja tullipiste. Laituri on ollut liikenteen keskus menijöiden ja tulijoiden osalta erityisesti maailman sotien välissä ja toisen maailman sodan jälkeen. Mielenkiintoista historiaa ja rakenteita. Laiturin rakentamiseen oli käytetty 5000 puupilaria ja sen pituus oli noin 580 metriä...Niin ja nimi on sillalle annettu ihan Walesin prinssi Edwardin vierailun jälkeen - Princes Pier. Siitä se taitaa meidän kadun nimikin tulla.

Vanhoja puupilareita

penkkejä


ihan oikea sauna
ja saunakoivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti