sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Joulupäivä

Koskaan ei ole ollut näin lämmintä, sateista ja lopulta ukkosmyrskyä joulupäivänä. Keskikesän iloisia säitä Melbournessa!

Eilen juhlittiin jouluaattoa kovin perinteisin tunnelmin. Tai siis niin perinteisin kuin tänne osaa soveltaa. Ostettiin kinkku, joka laitettiin grilliin ja lisäkkeeksi papuja, bataattia ja porkkanoita. Paikallisittain oli pakko hoitaa kalapöytään hieman jättikatkarapuja ja viiniksi mukavaa merlota. Takapihalla illallista nauttien tuntui, että parhaat puolet kotimaasta ja paikallisesta kulttuurista tuli mukavasti yhdistettyä.

Tänään aloitettiin joulupäivä lounalla Albert Park hotellissa muutaman kaverin kanssa, jotka ovat täällä samassa tilanteessa. Euroopasta muuttaneita ja perheet kaukana jossain. Lounas viiden hengen porukalla perin juhlavassa tunnelmassa oli oikein sopiva. Paukkuvia joulupaketteja, silkkipaperisia kruunuja ja kummallisia pieniä joululahjoja (pinseteistä kyniin...)

Lähtiessämme lounaalle oli käsittämättömän lämmintä. 28 astetta ja spagettiolkaimisessa mekossa sai pyyhkiä hikeä otsalta pienen kävely jälkeen. Istuessamme sisäterassille nauttimaan lounasta oli pakko pyytää tuuletinta pihalle. Auttoihan se jonkun verran mutta en ole aiemmin joulua viettänyt niin aurinkoisessa tunnelmassa.

Kuumuutta ja kovaa auringon paistetta seuraa täällä usein sade. Kävellessämme takaisin Port Melbourneen Albert Parkissa alkoi vettä tihuttaa ja saapuessamme ystäviemme talolle, sade vain jatkui ja muuttui lopulta ukkosmyrskyksi. Siinä sitä odoteltiin sitten parempia kelejä salamojen ja sateen iskiessä parvekkeelle.

Iltaa oli mukava viettää kovin kotoisasti olkkarissa sateen ropistessa ikkunoihin. Iltaan kuului myös useita puheluita kotiin. Me vietimme eilen pitkät pätkät Skypen välityksellä perheisiimme ja tänään nähtiin videoyhteyksiä Irlantiin asti. Vaikka ollaan kovin kaukana Euroopasta on aika mukavaa, että videoyhteydet toimivat lopulta aika mutkattomasti.

Toivottavasti huomenna sade jo hellittää, sillä luvassa olisi purjehdusreissu koko päiväksi. Mahtavien alennusmyyntien sijaan ollaan päätetty lähteä Körkortin purjehdusporukalla Port Melbournesta Sorrentoon. Pidän peukkuja paremmille säille, jotta rannan nähtävyyksiä pääsee ihailemaan purjeveneen kannelta. Mielenkiintoinen Tapaninpäivä siis tulossa.


Jouluterveisiä
Grillissä käytetty joulukinkku

Jouluruokia grillissä

papuja, porkkanaa ja bataattia

Lost Valleyhn merlota
Joulukuusi - ei tosin meidän olkkarissa

Jouluvaloja takapihalta

Paikallista joulukoristusta autojen parissa

Port Melbourne Bay Street myrskyn jäljiltä

Melbourne CBD kattoterassilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti