sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Purjehduskisoissa

Täällä jatkuu ällistyttävät helteet vaikka maaliskuun pitäisikin olla jo ihan syyskuukausi. Koko viikon on ollut reilua 30 astetta ja sama sää näyttäisi jatkuvan ainakin keskiviikkoon. Silloin mittarin pitäisi käydä syksyn huippulukemissa eli jopa 37 asteessa.

Eilen oli loistava päivä lähteä hellettä pakoon merelle ja nautiskella aurinkoisesta kelistä hieman tuulien viilentämänä. Oltiin Körkortin purjehdusporukalla Sundance Marine Benetau Cupissa Sandringhamista Port Melbourneen. Aamu aloitettiin kuohuvalla ja maittavalla lounaalla Sandringhamin Yacht Clubilla, johon oli kokoontunut usean vennen edestä hilpeää mutta kilpailuhenkistä porukkaa.

Itse kisa alkoi yhdeltä, jolloin Firstit ja Oceanikset hakivat parasta mahdollista lähtöpaikkaa ja kisaradion lähtölaskennassa, tunnelma virittyi entisestään. Kahdeksan hengen miehistö rakensi strategian sopivaksi, nosteli ja laski spinnua sekä taiteili taktisia vendoja tuulien mukaan. Minä ja kaimani tasapainotettiin veneen laitoja painollamme ja pysyimme nopeimmissa tilanteissa poissa jaloista.

Melbournen pilvenpiirtäjiä ja rannikon uimarantoja oli mukava seurata mereltä käsin. Port Melbournen Princes Pierin tuntumassa oli maaliviiva ja siitä alkoi varsinainen keskustelu sijoittumisestamme. Tarkasteltiin muiden kilpailijoiden asemia ja laskettiin handicapin vaikutusta kunkin venekunnan loppusijoitukseen. Kaiken kaikkiaan tuntui siltä, että oltaisiin päädytty ihan hyville sijoille.

Maaliviivan jälkeen suunnattiin nokka kohti Yarra riveriä ja Docklandsin ravintoloita. Teollisuusalueiden ohitettua rantauduttiin kaupungin marinaan ja saatiin virvokkeita käsiin sammuttamaan janoa. Ennen illallista oli mukava seurailla rantautuvia veneitä, vaihtaa kuulumisia ja pähkäillä vielä kerran mahdollista sijoittumista.

Benetaun tiimi oli järjestänyt illallisen marinan läheisessä ravintolassa, johon suurin osa porukastamme ehti osallistua. Palkintoja jaettiin ennen alkuruokaa ja jännitys sijoittumisestamme jatkui lähes pääruokaan saakka. Kolmos- ja kakkossijan selvittyä, pöydässä alkoi hymyt nousta yhden jos toisenkin kasvoille. Voitto tuli kotiin ja ilo irtosi koko porukasta. Schussin miehistö ihaili thropiansa, fiilisteli lahjakorttina saatua venevakuutusta ja skoolasi iloisesti.

Tunnelma oli hauska, rento ja australialaisittain kovin välitön. Naapuripöydistä käytiin onnittelemassa ja arvuuttelemassa kilpailuhakuisesti seuraavien kisojen sijoituksia. Mietin mielessäni, että tilaisuutena ehkä onnistuinen asiakasmarkkinointitapahtuma, jota olen päässyt seuraamaan. Pöytiä koristi Benetaun esitteet, joita selailtiin hymyillen. Firstit ja Oceanikset jäivät jokaiselle varmasti mieleen veneinä, jotka kuuluisivat jatkossakin harkintalistalle.




Sandringhamin maisemia lounaalla


Vauhtia, lisää vauhtia!

Tyyntyvä keli

Nokka kohti Docklandsia


Vene rannassa ja aikaa virvokkeille


Esitteitä, esitteitä

Docklands iltavalaistuksessa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti