lauantai 2. maaliskuuta 2013

Huutokaupoilla

Tänään käytiin tutustumassa australialaiseen tapaan kaupata asuntoja eli huutokauppaan. Itse ei oltu asuntoa ostamassa mutta käytiin mielenkiinnosta harjoittelemassa huutokauppatoimintaa jos joskus vaikka asunto täältä ostettaisiin. Useimmat asunnot menevät myyntiin huutokaupan kautta ja hyvähän tähän tapaan oli tutustua.

Kyseessä oli Körkortin työkaverin kämppä ja mentiin tutustumaan muiden nurkkien potkijoiden kanssa uutukaiseen kämppään. Upeahan se oli ja erittäin mukavalla paikalla. Tutustumiskierroksen jälkeen porukka kokoontui talon eteen ja jäi odottelemaan homman alkamista.

Meklari, joka veti koko shown, oli varsinainen myyntiheppu. Kuunneltiin ensimmäinen vartti kaikki talon hyvät puolet, sijainnin ylistykset ja sijoittajan mahdollisuudet. Sitten alkoi varsinainen huutojen heittely. Oli kyllä mielenkiintoinen kokemus ja oikeastaan aika mukavaa, että tarjoukset ovat kaikille julkisia. Meklarin seuraaminen oli myös hauskaa - aika taitavasti hän onnistui luomaan ihan markkinameininkiä rauhalliselle kadulle.

Huutoja ei lopulta tullut kuin yhdeltä pariskunnalta ja muutamalta kärpäsen huiskijalta. Tarjoukset eivät päässeet tasolle, joka olisi myyjiä miellyttänyt, joten asunto jatkanee sopivaa ostajaa vielä jonkin aikaa.
Me pidimme tietysti kädet visusti alhaalla ja nautiskelimme vain tunnelmasta.

Muuten ollaan nautittu tänään jälleen upeasta ja aurinkoisesta päivästä. Pahimmat helteet ovat onneksi hellittäneet ja tämä 25 astetta tuntuu uskomattoman hyvältä. Kävin päivällä poimimassa muutamien eukalyptuspuiden juurilta siemenkotia. Näistä voi ehkä askarrella jotain syksyn iloksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti