lauantai 1. tammikuuta 2011

1.1.11. Upea päivämäärä aloittaa blogi!

Täällä sitä nyt ollaan, Australiassa, Melbournessa, Port Melbournessa. 24 tunnin matkustamisen jälkeen vastassa oli uuden vuoden aatto ja raketit Melbournen pilvenpiirtäjien yllä. Oman kodin kattoterassilta oli upea katsoa uuden vuoden vaihtumista. Skumppapullo ei suostunut yhteistyöhön h-hetkeksi mutta turvauduimme skoolaamaan valkoviinillä. Hyttyset pistelivät lämpimässä yössä ja naapuriterassin lapset kiljuivat riemusta. Upea vuoden vaihtuminen ja 9 tuntia Suomea edellä. Hs.fi uutisoi Melbournen ukkosmyrskyistä mutta juuri tässä kaupunginosassa vältyimme niiltä. Onni!

Tänään on herätty luksuskumipatjalta ja tutustuttu ensin omaan kotiin. Miten täällä oikein toimitaan ja mitä kaikkien ovien takaa löytyykään. Meidän koti on kahdessa kerroksessa. Toisessa kerroksessa on kaksi makuuhuonetta ja kylpyhuone. Alakerrassa on avokeittiö ja olohuone sekä ruokailutila, joka toimii jokseenkin eteisenä ja pyörähuoneena. Yhden oven takaa löytyi myös apukeittiö. Siis pieni huone, johon voi piilottaa imurin, pesukoneen ja muut epämiellyttävät romut. Tämän päivän luksusta on ollut OMA vaatehuone (tai siis oikeastihan se on vaatekaappi mutta, jos sinne mahtuu sisälle ja voi laittaa ovet perässä kiinni ja katossa on lamppu sekä ovessa peili, niin olen sitä mieltä, että kyseessä on vaatehuone). Vaatteet on järjestetty matkalaukusta vaatehuoneeseen. Voiko sitä olla onnellisempi omasta vaatehuoneesta? Kallion yhdestä vaatekaapista on upgradaus moninkertainen, sanoisinko pieniä iloja :)

Tänään on tutustuttu myös uuteen kotikaupunkiin. Melbournen keskustaan pääsee kätevästi ratikalla. Ostin Mykin eli älykortin, jolla voi reissata julkisissa. Kaikki täytyy opetella ja aloittaa alusta aina matkalipuista asti mutta onneksi tämä taski oli helpoimmasta päästä. Sitten suunnattiin kännykkäkauppaan. Siinä sitä olikin tekemistä. Mikä puhelin, mikä liittymä, mikä mobiililaajakaista, mikä perhediili...apua. Pakko hommata joku puhelin ja liittymä, jotta yhteydenpito kodin seinien ulkopuolelle onnistuu.

Käytiin myös sänkykaupassa. Ei ilmeisesti pitkään tuolla kumipatjalla jakseta nukkua. Sänkyjen leveydet ovat ihan erilaisia kuin kotona Suomessa. Queen-sizet näyttivät niin kapeilta...mutta jos aussit niillä nukkuvat, niin eiköhän mekin. Huomenna on vuorossa IKEA-reissu. Kämpässä on tällä hetkellä paljon tyhjää tilaa, jota olisi hyvä täyttää perusasioilla kuten sohvalla, työpöydällä ja vaikka ruokapöydällä.

Tänään olen huomannut muutaman vaikean asian. Ensimmäinen on liikenteen vasenpuolisuus. On ihan älyttömän vaikeaa muuttaa hetkessä omaa tapaansa katsoa suojatiellä, mistä päin ne autot oikein tulevat. Toinen hassu juttu on raitiovaunujen kulkusuunta. Sitä menee ihan väärälle puolelle pysäkkiä odottelemaan ihan toisesta suunnasta tulevaa ratikkaa. Sellainen hyöty tästä on, että vasen puoli tulee kyllä hetkessä kehittymään aktiivisemmaksi.

Sitten eläintilastosta.

Tänne tullessa olen kysellyt aina hämähäkkitilannetta ja minulle on kerrottu, että niitä ei ole näkynyt. No tänään ei ole tosiaan näkynyt hämähäkkejä mutta makuuhuoneen ikkunassa (onneksi ulkopuolella) on pari hämähäkin seittiä mutta ei hämähäkkejä. Ovat kuulemma vanhoja, joten itse häkeistä ei olisi pelkoa. Hämähäkin sijaan näin tänään karmean ison koppakuoriaisen, joka juoksi sisään kotiimme. Röyhkimys! Sisäpihalla oli lisäksi pikkulintuja syömässä jotain maasta. Linnut ovat oikein tervetulleita, etenkin jos hoitavat pois kaikki pelottavat hyönteiset.
Summa summarum: 0 - 1 (hämähäkit - minä)

Positiivisia yllätyksiä tänään on ollut lähikauppa. Kerrassaan ihana! Olisin voinut pyöriä hyllyjen lomassa useamman tunnin ja fiilistellä kaikkien eri keittiöiden ruokatarvikkeita. Ihania tuoreita salaatteja, hedelmiä, vihanneksi ja mikä kalatarjonta! Jos jonain päivänä ei ole mitään tekemistä menen kyllä vaan ruokakauppaan aistimaan ihania tuoksuja, värejä, raikkautta ja tuoreutta!

Tälle päivälle on ollut jo paljon sulateltavaa. Taidan yrittää tehdä tätä orientoitumista uuteen kulttuuriin ihan pienissä paloissa. Vältyn ähkyltä ja stressiltä :)

2 kommenttia:

  1. Onnea ja menestystä sinne Aussilaan - tosi hauskaa!! Toivottavasti vai ei mene veri päähän, kun siellä väärinpäin oleskelet :) (et varmasti ole kuullut tuota vielä kertaakaan!)

    Terv Nina Sampo Pankista

    VastaaPoista
  2. Kiva, että löysit tänne:) Ensimmäinen kerta, kun kuulen tuon sanonnan. Täytyy varoa :D

    VastaaPoista