tiistai 25. tammikuuta 2011

Tavaroita, Tonttuja ja grillailua

Tenniksen katselut jatkuvat nyt tv:n välityksellä, sillä saimme viime viikolla lentorahdin tuomana tavaroita Suomesta. Päätimme tullata tavarat oma-aloitteisesti ja hyvinhän se lopulta sujui. Rahtifirmassa selviteltiin ensin tavaroihin liittyviä papereita, sitten tulliin, jossa tiukkoja kyselyitä vesiurheiluvälineiden käytöstä viimeisen vuoden aikana, leimoja papereihin, auton vuokraus ja takaisin rahtifirmaan hakemaan tavarat. Kokonaisuudessaan huviin kului nelisen tuntia aikaa ja eteinen täyttyi niin Suomen kodin kuin paikallisesta Ikeasta hankituista tavaroista.



Eteinen tavaroiden peitossa.

Yritin käydä muuten lauantaina jälleen Albert Parkissa lenkillä. Viimeksi puiston löytämiseen meni 40 minuuttia ja lauantaina lähdin puistoa kohti itsevarmana. Ajatuksena oli päästä perille puolitetulla ajalla. Niinhän siinä sitten kävi, että reilun tunnin lenkkeilyn jälkeen en löytänyt koko puistoa ja huomasin kiertäneeni ympyrää ja olevani auttamattomasti hukassa! Pientä ketutusta ja kypsymistä oli ilmassa. Pahimman kiukuttelun kohdalla tielleni osui kuitenkin aivan uskomaton etupiha. Otin siitä kuvan mutta olisi pitänyt ottaa vielä useampi, jotta kokonaisuus näkyisi paremmin (en vaan kehdannut kuvailla enempää). Alkoi hymyilyttää - tämä piha olisi kuin tehty Ameliessa seikkalevalle tontulle, kavereita löytyisi :D

Tonttukavereita tarjolla
Pihan ohitettuani kiukku hävisi tonttujen joukkoon ja päätin nauttia asuinalueen maisemista. Nappasin muutamia kuvia, joissa näkyy alueelle tyypillisiä taloja ja erityisesti pitsireunuksia, jotka kehystävät useita kuisteja. Mukavaa näidenkin seassa on lenkkeillä :) (Tarkastin muuten kotiin päästyäni kartasta reitin, jotta seuraavalla kerralla pääsen varmasti Albert Parkiin asti).



pitsireunoja
lisää pitsireunoja

Sunnuntaina käytiin tutustumassa Fitzroy Victoria -klubilla ulkokeilailuun (paikallisen termistön mukaisesti barefoot bowling). Peli muistuttaa paljon petanquea sillä erolla, että tätä lajia ei pelata hiekkakentällä. Aussilaiseen tapaan mukaan kuului myös grillailua ja chillailua.
pallokenttä
vähän isompi grilli kuin takapihallamme;)
pallokenttä

Huomenna vietetään sitten Australia Daytä, joka on siis yleinen vapaapäivä. Me vietämme sitä suomalaisessa seurassa ja aussilaiseen tapaan grillaillen.

1 kommentti:

  1. Ihanan rentoa ja ruuhkatonta elämää siellä "down under"!Taloista päätellen natiivi ottaa vapaapäivänä sorvin/kaivertimen (vai mikä lie työkalu se nyt onkaan)käteensä ja alkaa kaivertamaan talon päätyyn pitsikoristetta!
    Pohjoismainen minimalismi ei taida olla siellä päin ihan ykköstrendi :-)

    VastaaPoista