torstai 6. tammikuuta 2011

Grilli ja Yarra Valley


Tänään on jatkettu perusasioiden ja turistikierroksen parissa eli hankittu takapihalle grilli ja käyty kiertämässä Yarra Valleyn viinitiloja. Tuomisina auton takakontissa tosiaan grilli ja laatikot puna- ja valkoviiniä.

Yarra Valleyn maisemat olivat upeita. Tuntuu aika uskomattomalta, että eiliset Ocean Roadin maisemat olivat silmiähiveleviä merimaisemia ja tänään vain tunnin matkan päästä Melbournesta päästiin kukkuloiden sekaan, joiden rinteet peittyivät viiniköynnöksistä.

Yarra Valleyn tiloilla valkoisista lajikkeista tarjolla oli erityisesti pinot grigiota, chardonnayta ja sauvignon blancia ja punaisista shirazia, merlota, cabernet sauvignonia ja näiden sekoituksia. Maisteltiin Helen’s Hills nimisellä viinitilalla valkoisia ja punaisia viinejä sekä kuohuvaa ja roseeta. Paikan omistaja kertoi kuulumisia ystävällisesti maistelun lomassa ja poimittiin lopulta matkaan niin valkoisia kuin punaisiakin viinejä. Apukeittiössä odottaa nyt pari laatikollista punaista ja valkoista maisteltavaksi, anyone?

Tänään ollaankin saatu sitten nauttia kotiruoasta. Lähikaupan kalatiskiltä löytyi tuoreita tiikerirapuja ja kalaa. Innostuin ensimmäistä kertaa täällä fiilistelemään kokkailun parissa ja grillatut ravut, kala ja salaatti sujahtivat hetkessä vatsaan. Tuoretta ja  raikasta :)

Sitten ihan sivuhuomautus hämähäkeistä. Tänään niitä ei olla nähty mutta hauska kuriositeetti grilliin liittyen. Meillähän on nyt sellainen grilli, jossa on huomioitu erityisesti estot hämähäkin pesän rakentamiselle (ks.kuva). So my kind of grill!

Tänään lämpömittari on hiponut 30 ja jopa 32 astetta. Viikonlopuksi on tulossa vielä lämpimämpää. Silloin voisikin suunnata rannalle. Rantahan on ihan tässä lähellä mutta tämä turistina oleilu on vienyt sen verran kauas, että ei ole ehtinyt oman kaupunginosan rantaan vielä kunnolla tutustumaan. Huomenna sitten tai viikonloppuna:)

Yarra Valleyn maisemia

tuoreita ja kotona maustettuja tiikerirapuja.

Ihan ensimmäinen ns. väliviini!

Helen’s Hillsin viiniköynnöksiä.

Helen’s Hills ja joku lajike.

Hämähäkkituunattugrilli:)

vihreää ja raikasta
Uusi grilli!

3 kommenttia:

  1. Pistäs fotoo siitä itse grillistä (eiks Aussit oo aika tarkkoja niistä..) ;)

    VastaaPoista
  2. No nyt on lisätty kuva itse grillistä. Onhan ne Aussit tarkkoja näistä asioista, kuten jotkut suomalaisetkin... ;)

    VastaaPoista