torstai 6. tammikuuta 2011

The Great Ocean Road

The Great Ocean Road päivässä
Tänään ollaan oltu todellisia turisteja ja kierretty Great Ocean Roadilla koko päivä. Vuokrattiin auto Melbournesta ja ajettiin ensin surffareiden Torquayiin ja siitä Bells beachille. Pitkin Ocean Roadia näkyi joka notkossa surffaajia, kalastajia, kite-surffaajia, riippuliitäjiä ja pyöräilijöitä. Teillä kulki iloisen värisiä pakettiautoja, jotka olivat täynnä surffaajia, lautoja, tyynyjä ja retkeilytarvikkeita. Kesäkauden elämää parhaimmillaan.
Upean näköinen tie! Niska on jumittunut tuijottamaan vasemmalle ja ihastelemaan upeita merimaisemia sekä eri pituisia puita, joiden runkojen värit vaihtelivat kelottuneesta harmaasta aina upeisiin mullan punaisiin sävyihin. Runkojen ja lehtien lomasta oli jokseenkin vaikea erottaa esimerkiksi koaloita. Onneksi meidän reitillä tuli eräs yksilö ihan tielle asti tervehtimään.

Ihmeteltiin hetki, että miksi tässä risteyksessä nyt oikein seisoskellaan, kunnes auton takaa tepasteli kuvan koala.

Nopealiikkeinen tyyppi.

Koalametsän puita

Great Ocean Road huipentuu 12 apostoliin. Taidan laittaa mukaan vaan muutaman kuvan ja olla sen enempää niitä analysoimatta :)



Hämähäkkien bongaus jäi tänään hieman koaloiden varjoon mutta kävin erään kahvilan ulkovessassa tänään ja arvasin, että siellä jos missä lymyilee tähän mennessä suurin hämähäkki. Onneksi otin kameran mukaan ja siitä karmea otos alempana. Edelleen tilanne 1-0 minun hyväkseni (ei kai nyt kahvilan ulkovessoja voida laskea)!

Mittasuhteet ovat taas ihan väärällään. Ehkä sellainen meidän lukin kokoinen tyyppi.


Turistimatkailu jatkuu taas huomenna. Tänään on ollut noin 22 astetta lämmintä ja odotettavissa on, että perjantaina saataisiin nauttia jopa 35 asteen helteestä. Täällä ei ole ollut tähän mennessä kovinkaan kuuma vaan sellainen miellyttävä suomalainen kesätunnelma. Saa laittaa farkut jalkaan ja kantaa pitkähihaista mukana mutta aurinko kuitenkin paistaa ja polttaa.

En ihan vielä viikon jälkeen ymmärrä, että olisin muuttanut tänne asumaan. Nähtävyyksiä, uutta kaupunkia, uusi asunto jne. Ehkä jonain sunnuntaina, kun löydän itseni sohvalta makaamasta ja surffailemasta tv-kanavia ja miettimässä jo seuraavan viikon töitä, huomaan oikeasti asuvani täällä. Hiljaa siis hyvää tulee :)

5 kommenttia:

  1. Kuten sanot, hiljaa hyva tulee :). Suomi ja suomalaisuus, ne kasvavat arvoon arvaamattomaan kaukana kotoa, varsinkin ajan kanssa. Mika pettymys, kun Pariisin (tietaakseni) ainokainen Suomi-kauppa suljettiin vuoden lopulla... Ikean ruotsalaisherkut saavat nyt kelvata!

    Ihan sydanta sykahdyttavan upeita nuo 12 apostolia!

    Mahtavaa seurata teidan elamaa, blogi oli niin loistoidea!

    Anna

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa, että on tämä blogi. Hyvin aktiivisesti olet jo kirjoitellut. Mun blogissa lukis varmaan, että "täällä ollaan":) Ihanaa lukea kuulumisiasi ja katsella ihania kuvia!

    Haleja täältä -10 pakkasesta.

    /Tia

    VastaaPoista
  3. Upeita kuvia ja ihania maisemia..huoh. Tosi kiva kun jaksat kirjoitella kuulumisia sieltä! ja onnea uuden macin omistajalle :)

    VastaaPoista
  4. Kiva, että löytyy myös lukijoita:) Nyt pitää kirjoittaa, kun aikaa vielä siihen löytyy. Sitten, kun oikea arki toivottavine töineen ja puuhineen alkaa, niin kirjoittelu voi olla vähäisempää. Yritän kuitenkin pitää jotain säännöllisyyttä, niin jää itsellekin muistoksi rivejä ajasta täällä.

    Halauksia kaikille, ihana kuulla teistä kommenttienkin kautta!

    VastaaPoista
  5. Tuli niin kova matkakuume! Me oltiin samaisella road tripillä, Jane kuskina. Niin siistiä. Koalia/koaloita bongattiin vain puista, kiva että pääsitte tutustumaan lähemmin.

    Tosi kiva tämä blogi, kiitos siitä!

    Johanna

    VastaaPoista