maanantai 10. tammikuuta 2011

Sadepäivä


Tänään on ollut varsinainen sadepäivä. Kosteaa, lämmintä ja pisaroita aamusta iltapäivään. Hyvä päivä lojua kotona ja kirjoittaa vihdoin työhakemuksia. Seek.com on ollut aktiivisessa käytössä ja olen tutustunut niin paikallisiin rekrytointiyrityksiin kuin kiinnostaviin firmoihin päivän aikana. Jos joku homma tärppää, raportoin siitä varmasti:)

Tällaisena päivänä voi myös kirjoitella hieman arkisista havainnoista. Ihastelinkin jo aiemmin meidän lähiruokakauppaa ja tässä vähän lisää siitä. Colesista, joka on siis meidän kulmakauppa, löytyy kaikenlaista kiinnostavaa. Salaatteja ja hedelmiä valmiiksi pilkotuina, kalatiskiltä tiikerirapuja, laaja valikoima etnisiä ruokia, luomutuotteita jne. Olen löytänyt Colesin hyllyiltä myös Ryvitaa ja realin tyyppistä ruisleipää.

Maksaminen hoituu Colesissa itsepalvelumaksupisteiltä ja niitä onkin enemmän kuin tavallisia kassoja. Oli aivan pakko kuvata itsepalvelupisteen vaiheet mukaan. Ensin laitetaan ostokset korista viivakoodilukijaan ja sitten pussiin yksi kerrallaan. Onnistun aina välillä nojailemaan tasoa vasten, johon tavarat laitetaan ja silloin kone herjaa kaikenlaista kohteliasta. Jokseenkin näppärä ja asiakkaille sopivasti ulkoistettu laite. Maksun voi hoitaa käteisellä tai korteilla.


Ostokset korissa...


...viedään viivakoodilukijaan...


...ja pakataan pusseihin.


Toinen arkinen havainto on leikkaamattomat sushi- tai oikeastaan makirullat. Sushia löytyy useasta paikasta ympäri kaupunkia ja olen ihastunut näihin puolikkaisiin makirulliin, joita syödään sellaisenaan ilman viipalointia. Kätevä lounasratkaisu. Mukaan otetaan vain soijakastiketta ja sitä tipotellaan rullan päälle ja haukataan sellaisenaan. Miksi sitä pitäisi edes viipaloida? 


avocado-lohi-makirullaratkaisu


Makirullien lisäksi olen tykästynyt vähän outoon vihreään salaattiin. En ole ihan varma, mistä se on tehty mutta vaikuttaa jotenkin ruohon ja spagetin yhdistelmältä. Erihyvää ja toivottavasti edes jokseenkin terveellistä!


nimetön vihreä salaatti

Sadepäivä alkaa hellittää taidan siirtyä koneen äärestä hetkeksi kaupungille:) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti