sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Yarra Valley

Ajettiin aamupäivällä Yarra Valleyn viinitiloja kohti. Ensimmäisellä kerralla, kun vierailtiin Yarrassa, viiniköynnökset olivat täynnä rypäleitä ja kaikki kovin vihreää. Nyt köynnökset olivat talvitunnelmissa ja siis pelkät rangat pystyssä. Tilojen pihoilla puut ja puskat olivat ruskassa. Hauskaa kuitenkin, että viiniköynnösrivien päissä oli ruusupensaita vielä kukassa (hmm...kyseessä olisi kai sitten talviruusut).



Poikettiin Chandonin tilalla ja maisteltiin muutamat kuohuviinit. Chandonin tila on oikeastaan aika mukava ja kaunis paikka. Kesäisenä päivänä lounasta voi nauttia ravintolan terassilla. Talvella ajatus tuntui hieman kylmältä, joten jätettiin kokeilu väliin. Mukaan tarttui kuitenkin muutamat mielenkiintoiset ostokset. Kupliva Pinot Shiraz oli erikoinen ja oli ostettava se matkaan.




Ajettiin lounastamaan De Bortolin tilalle. Ilman pöytävarausta ja sen suurempia taustojen tarkastusta paikka yllätti positiivisesti. Tarjoilija kertoi meille, että tänä vuonna sadonkorjuuta oltiin jouduttu lykkäämään toukokuulle asti, koska sateet myöhästyttivät kypsymistä. Ravintolasta oli kauniit näkymät viiniköynnösten peittämille rinteille ja listalta löytynyt shirazin köynnökset näkyivät suoraan ikkunasta. Oli pakko napata pihalta vielä muutama kukkaotos ja nautiskella talvesta näinkin vihreässä ympäristössä.

De Bortolin ravintola

1 kommentti:

  1. Vaikka siellä on kylmää etc niin kyllä toi Chandon näyttää houkuttelevalta :)

    VastaaPoista