perjantai 3. kesäkuuta 2011

Joulupukki kävi kylässä

Brisbanesta tulon jälkeen viikko on hurahatanut vauhdilla. Kauniita ja kirpeitä syksyaamuja (tai paikallisten mukaan jo talviaamuja) ja lämpötilan vinhaa vaihtelua. Keskiviikkona lähikylissä käytiin miinuksen puolella ja aamuyöstä heräsin viideltä, kun lämpöpeitosta huolimatta palelsi. Eilen sitten käytiin päivällä 19 asteessa ja sai nauttia kunnon auringonpaisteesta.




Työskentelin tänään etänä, jotta pystyin olla valmiina ottamaan vastaan pesukonetta! Mikä ilo! Listalla on ollut sohvan jälkeen enää pesukone ja nyt sitten kaikki olisi valmiina onnelliseen arkielämään. Pesukoneen asennus oli tosin jokseenkin jännittävää.

Asentajat tulivat paikalle ja ryhtyivät kyselemään, että missä mahtoi olla kuumavesihana koneeseen. Körkort oli jättänyt tarkat ohjeet, että mistä vesi tulee koneeseen ja mistä poistuu ja sitten ryhdytään kyselemään kuumasta vedestä.

Meidän pesukone on siis mallia, johon saa molempia laatuja vettä ja tämä olikin sitten jokseenkin ongelmallista. Pojat ehdottivat, että tulpataan se lämminvesiaukko ja käytetään vaan kylmää. Tajusin onneksi samantein, että Körkort ei ole kovinkaan tyytyväinen jos illalla paikalla on puoliksi asennettu kone, josta ei tiedetä että lämmittääkö kone veden vai miten se lopulta toimii.

No pitkien keskustelujen jälkeen akselilla Körkort - asennuspojat - LG:n asiakastuki todettiin lopulta, että kone toimii myös pelkällä kylmällä vedellä ja lämmittää veden oikeaan lämpötilaan. Nyt ensimmäinen kone on pyörimässä ja mukavalta tuntuu voida pestä vihdoin pyykkiä kotona.

uusi pesukone

Käytiin tänään Bunningsissa hieman ostoksilla (paikallinen K-Rauta). Alunperin mentiin hakemaan vaan sopivaa osaa pesukoneeseen (sen kuumavesiaukon tulppaamiseksi) mutta lopulta matkaan tarttui kaikkea muutakin kiinnostavaa.

Pihalla on nyt lintulauta ja puutarhatonttu siis ikioma joulupukki. Molemmat huutelivat hyllyiltä niin kovaa, että oli pakko poimia ne matkaan. Kauppaan jäi vielä koottava kasvihuone... joka sopisi hyvin pihalle. Nyt, kun saadaankin jäädä tähän asuntoon, voi kasvihuonetta harkita ihan tosissaan. 

Lintulauta

Joulupukki jäi meille

3 kommenttia:

  1. Ai saatte jäädä? Onko toistaiseksi voimassa?

    VastaaPoista
  2. Joo, nyt tämä soppari olisi toistaiseksi voimassa. Toivotaan siis, että vuokraemäntä viihtyy muilla mailla ja saadaan asustella tässä rauhassa.

    VastaaPoista