sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Golfia Royal Parkissa ja vieraita lintulaudalla

Täällä on menossa pitkä viikonloppu. Kuningattaren syntymäpäiviä juhlitaan Victorian alueella kesäkuussa ja sen kunniaksi maanantai on vapaa. Sopii oikein hyvin!

Golfailun alkeita on jatkettu uuden ja ikioman setin voimin varsinaisella kierroksella Royal Parkin kentällä. Muutamat harjoituslyönnit rangella ja sitten vaan suoraan kentälle. Täällä ei tarvitse suorittaa mitään muodollisia kursseja vaan voi starttailla suoraan kentältä muiden innokkaiden kanssa.

Varusteiden osalta ei tarvitse myöskään jännittää. Pääasia, että ei pelaile kaverin kanssa samoilla mailoilla ja muistaa, että varvassandaalien sijaan pitää edes tennarin tyyppiset jalassa. Edellä oleva ryhmä huolehti myös jäävarustuksesta, jotta oluset pysyivät kylmänä koko kierroksen ajan. Kovin rentoa ja leppoisaa menoa.

Kierrettiin yhdeksän reikää ja saatiin kuunnella samalla eläintarhan ääniä. Royal Park on aivan Melbourne zoon kupeessa ja papukaijojen mekkaloinnin lisäksi, norsujen äänet kuuluivat aika hyvin kentälle. Perin eksoottista.

Kierros oli tietysti elämäni paras, ensimmäinen kuin oli! Muutamia huippuhetkiä ja useampia puskissa pyörimisiä. Pelaaminen oli kuitenkin älyttömän hauskaa ja ehdottomasti parasta oli saada viettää useampi tunti ulkona upeassa kelissä. Huomenna ehtii vielä käydä toisenkin kierroksen. Taidetaan kokeilla toista kenttää jossain Melbournen lähistössä. Kenttiä kun tuntuu riittävän pienimmissäkin kylissä.

Royal Park

Viikko sitten hankitulla lintulaudalla on käynyt muuten vihdoin lintuja. Huomasin aamulla tullessani alakertaan, että pihalla hyppi lauma pikkulintuja ja sain napattua niistä (tosin karmealla zoomauksella) muutaman todistuskappaleen. (Ja koska äiti ihmettelee kuitenkin, niin kommentoin samalla, että se pakastepurkki on lattialla, koska tähtäilin siihen golfpalloja aiemmin...)

kaksi pikkulintua ja pakastepurkki

Näyttäisi siltä, että aina yksi linnuista on vartioimassa aidalla. Jos jotain jännittävää sattuu, huikkaa se ruokailuvuorossa oleville kavereille ja koko porukka lentää hetkessä turvaan.

linnut aidalla

Ostin tänään Bunningsilta toisen lintulaudan, koska tarkkailun tuloksena totesin, että tämä katollinen lauta saattaa olla niille liian jännittävä. Linnut eivät oikein uskaltaneet mennä mökkiin sisälle ja söivät mielummin siemenet suoraan maasta. Nyt vaan toivotaan, että lautaa eivät täytä varikset tai harakat.

Viikon vanha lauta vasemmalla ja uusi oikealla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti