maanantai 27. kesäkuuta 2011

Terveyspäivä

Onpas ollut mukava maanantai. Vapaata ja tosiaan terveyden takia. Yritin nukkua pitkään mutta lopulta heräsin jo varttia yli kahdeksan. Nautiskelin aamupalaa kiireettömästi ja lähdin rannalle lenkille.

Pientä koti-ikävää on ollut taas ilmassa ja yritin lenkkeillessä miettiä täällä olemista taas hieman positiivisemmasta kulmasta. Mitä asioita voikaan tehdä keskellä talvea ja nautiskella vaikka onkin kaukana kotoota? No ainakin lenkkeillä rannassa! En ole ennen tajunnut, että voin tosiaan juosta ihan siinä meriveden rajassa ja nautiskella samalla aaltojen kohinasta.

aamupäivän rantalenkki

Käänsin positiivista säädintä vielä asteen verran kaakkoon ja totesin, että lenkkeillessä voi poiketa myös rantakahvilassa nautiskelemassa tuorepuristettua appelsiinimehua. Niin ja olla omistamatta koiraa mutta silti nauttia kaikkien hyvin koulutettujen Port Melbournelaisten mustien seurasta.

Sandbar

Täällä on varmaan muuten pakollista käyttää koiria koirakouluissa. Uskomattoman tottelevaisia tapauksia. Toisinaan, kun menen töihin eräs mies ulkoiluttaa pientä villakoiraa ja se istuu kiltisti aina ilman hihnaa odottelemassa, että ratikka menee ohi...Tänään rannalla kaikki koirat olivat ilman hihnaa ja todella sulassa sovussa muiden koirien sekä lenkkelijöiden kesken.


Mukavinta täällä on ehkä se, että ulkoilmaharrastuksia voi harjoitella läpi vuoden ja kaunista luontoa riittää. Silti olisi aika mahtavaa, jos saisi tänne perheensä vähän pidemmäksi aikaa ja kaikki kaverit (lentolippuja saa varailla...) Tietysti pala Helsinkiä olisi myös mukava saada tuohon takapihalle, Suomen kesän valoisuutta edes pari viikkoa ja sitten vielä mökkeilyä ja sauna. Ihan vähän pyydetty...

Noh pakkohan näitä ihanien kotoisten asioiden ikävöintejä on tulla aina silloin tällöin. Tänään on kuitenkin ollut kaunis ja kovin terveellinen päivä ja Australia näyttänyt taas mukavia puoliaan myös keskellä talvea.

1 kommentti:

  1. Moi, et ole siis vieä löytänyt "suomalaista" mökkiä saunalla jostain lähimaastosta? Vaikka suomalaisia taitaakin olla aika paljon jossain Brisbanen seudulla? Joo, Helsingin pisteet on jotenkin nousseet vaikka Eurooppaa kauempana ei ole asuttu.. Jotenkin Suomi näyttäytyy yllättäen aika lapsiystävälliseltä paikalta.

    VastaaPoista