keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

lintulautatestin tulos

Tällä viikolla on selvinnyt lintulautojen testivoittaja. Bunningsilta hankituista lintulaudoista viimeinen on ehdoton voittaja. Kun olin laittanut laudan paikoilleen, heti ensimmäisenä aamuna tullessani alakertaan, lauta oli täynnä pikkulintuja. Veikkaan, että suosion salaisuus on katottomuus ja mahdollisuus pyöriä simenien seassa...Katollinen lauta taitaa jäädä asumattomaksi tai sitten keväällä löydetään sieltä pahimmassa tapauksessa hämähäkinpesä.

testivoittaja oikealla


Hankin paikallisesta Colesista lintulaudalle siemeniä. Pulut ja suuremmat petolinnut ovat pysyneet kaukana vaikka aluksi pelkäsinkin, että sekoitukseen mukaan laitetut suuret siemenet saattaisivat houkutella niitä. Varsinainen villilintujen sekoitus (kotona Suomessa sama tuote toimisi häkkilintujen ruokana).

Colesin sekoitus villeille tipuille

5 kommenttia:

  1. Mites tää linnunkakka-pulma testivoittajassa? Muistaakseni Suomessa ehdottomasti suositellaan lintulautoja, jossa tiput voivat vaan reunalta nokkia seiemeniä siten, että kakat tippuu maahan (eikä siis siementen joukkoon); näin vältytään sairastuttamasta koko konkkaronkkaa tai jotain..

    VastaaPoista
  2. Hmmm...hyvä pointti! Tällä hetkellä näyttää siltä, että linnut tähtäilevät Körkortin grillin sivuille;) Se pitää siis peittää ja pestä. Täytyy katsastaa vielä varsinaisen laudan tilanne.

    Siis millainen malli sellainen reunaltanokittava oikein on? Ehkä pitää hankkia Bunningsista vielä kolmas versio!

    VastaaPoista
  3. http://www.birdlife.fi/lintuharrastus/talviruokinta.shtml

    Tuolla on kuvaus "oikeanlaisesta" lintulaudasta Ruokintatavan valinta -kohdassa. Niin, itseasiassahan sä juurikin nyt talviruokit lintuja.. Ihme juttu.

    VastaaPoista
  4. Kiitti! Pitää katsoa, jos Bunningsilta löytyisi ihan oikea automaatti.

    Ja kyllä, talviruokinta tosiaan menossa :)

    VastaaPoista