sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Juhannus

Suomessa on juhlittu juhannusta ja yritettiin päästä hieman tunnelmaan myös täällä eteläisellä pallonpuoliskolla. Täällä ei tietenkään vietetä mitään juhannusta kun on keskitalvi mutta onnistuttiin kuitenkin nauttimaan aurinkoisista päivistä. Lämpötilan puolesta olisi kesästä mennytkin mutta pimeää tulee jo viiden aikoihin, joten siinä mielessä juhannus oli aika kaukana.

Eilen kierrettiin pitkin Port Melbournen rantaa. Rannassa on muutama pitkä laituri, jossa on usein kalastajia. Merellä oli myös paljon purjeveneitä ja tunnelma oli melko kesäinen. Bongasin laiturinraosta myös kiinnostavan asukin. Pienen simpukan. Laiturin lautojen väleissä oli useita simpukoita ja pähkäilin, että miten ne onnistuvat kulkeutumaan rakoihin.

simpukka suojassa

kalastajia laiturilla

rantakiviä

meritähtiä - vasemmalla tervetullut ja oikealla vieraiden vesien tulokas.

aamupalamehu, meloni-inkivääri-minttu

näkymät rantakahvilasta

Huomenna onkin sitten luvassa vapaapäivä! Meillä on kerran vuodessa mahdollisuus pitää the good health day eli oman terveyden huolehtimiseksi tarkoitettu päivä. Ajattelin ainakin nukkua pitkään ja olla ilman suurempia suunnitelmia. Siinähän sitä rentoutuu, tervettä sekin:)

2 kommenttia:

  1. Jäin miettimään, että miten yhdestä meritähden sakarasta voi erottaa onko se pahan pest-meritähden vai sen natiivin meritähden? Että jos viekin roskikseen vahingossa natiivin meritähden sakaran, joka olisi kasvattanut itselleen vartalon.

    VastaaPoista
  2. Hmm...totta joo. Ei varmasti yhden meritähden sakarasta osaa erottaa (tai en ainakaan itse osaisi), onko tuholainen vai natiivi.

    Huomasin pari viikkoa sitten rannassa kävellessäni, että tuholaistähtiä oli ajautunut rantaan. Ne olivat tosin kokonaisia (viisi sakaraa) tai nelisakaraisia. Täällä on pari kuvaa: http://aussila.blogspot.com/2011/07/lauantain-puuhastelua.html

    VastaaPoista