maanantai 12. maaliskuuta 2012

The Great Ocean Road - vol x

Lähdettiin eilen ajelemaan Suomi-vieraiden kanssa kohti Lornea. Kylä on ihan the great ocean roadin alussa ja ajatuksena oli yöpyä siellä sekä rentoillaan vaan päivä pikkukaupungissa ennen Apostoleille ajamista. Kun päästiin paikalle saatiin harmiksemme todeta, että hotellivaraus ei sitten ollutkaan kunnossa.

Hotellin respassa oli valtava jono ja paikalla joku lääkärikonferenssi. Odoteltiin selvittelyä pari tuntia (hotellin baarissa - alla kuva kovin rennosta tunnelmasta) sillä seurauksella, että hotelli pystyi järjestämään meille majoituksen Apollo Baystä.

Ajeltiin sitten Lornesta Apollo Bayhin, josta saatiin ihan mukava majapaikka. Körkort tiesi kohteen jo entuudestaan, kun olivat majailleet täällä perheensä kanssa tammikuun alussa. Illaksi löydettiin hauska ravintola nimeltään La Bimba. Illan erikoisuutena oli kokonainen Dory-kala, joka oli täytetty cous cousilla. Kovin littana ja iso kala, niin ja maukas.

Tänään ollaan sitten oltu aktiivisia turisteja. Istuttu autossa, ihailtu maisemia ja pysähdytty useilla paikoilla ihastelemassa lisää maisemia. Käytiin kävelemässä myös pieni sademetsä reitti Maitsin metsissä. Valtavia saniaisia, eukalyptuksen tuoksua, erikoisia sieniä ja lihansyöjäetanoita (niitä ei harmiksemme tosin nähty).

Koalat käytiin bongaamassa Otwayn peruspaikoilla, josta niitä löytyy lähes satavarmasti. Koaloiden jälkeen ajeltiinkin Gibsonin portaiden kautta itse apostoleille. Gibsonin portaat vievät rannalle juuri ennen apostoleja ja kallion seinämiä, hiekkarantaa sekä valtavia aaltoja oli mukava seurailla hetki. Apostolit olivat jälleen täynnä turisteja mutta mahduttiin mukaan napsimaan valokuvia (itsestämme, turisteista ja vähän niistä apostoleistakin).

Gibson Steps ja ranta

Yksi apostoleista Gibsonin portailta
Hotellin baarista - drinkkiä märkäpuvussa 
Kokonainen Dory - So Hunky Dory!

La Bimba - Apollo Bay

Pari koalaa

Saniaisia, ihan valtavia.

Puunkolo. 

Paikallista naavaa(ko?)

2 kommenttia:

  1. Harmi, että hotelleissa oli säätämistä, mutta kiva että reissu meni muuten hyvin. :) Hunky Dorykin näyttää oikein makoisalta.. ;) Upeita kuvia kaikki muutkin! :)

    VastaaPoista
  2. The Great Ocean Road on kyllä aina kiva vaikka kävisikin useamman kerran. Maisemat ovat upeita ja aina löytyy jotain uutta ihmeteltävää :)

    VastaaPoista