lauantai 24. maaliskuuta 2012

Syksy ja sadonkorjuun aikaa

Täällä ollaan siirtymässä kesästä kohti syksyä. Muutamia lämpimiä päiviä on vielä riittänyt mutta syksy on selkeästi ottamassa voiton mitä pidemmälle maaliskuun loppua siirrytään. Aamut ovat aika hämäriä ja päivät selkeästi lyhyempiä.

Syksy on täällä kuitenkin miellyttävä ja kaunis. Tykkään kovasti kirpakoista aamuista ja siitä, että saa vetää päälle villatakin ja istuskella illalla tohvelit jalassa (kylmiä öitä en tosin kaipaa, sillä sisälämpötila tipahtaa turhan matalaksi).

Syksy on meillä myös sadonkorjuun aikaa. Terassin istutukset ovat nautiskelleet aurinkoisista päivistä ja sopivasta sateestakin. Chilit ovat vallan villiintyneet ja paprikoitakin ollaan ehditty nautiskella useampi kappale.

Mukavin sato kerättiin tällä viikolla sitruunapuusta. Meillä on isossa ruukussa sitruunapuu, jonka oksalla on noin golf-pallon kokoinen vihreä sitruuna. Körkort löysi viikolla myös hieman kypsyneempiä yksilöitä. Niiden koko oli tosin miniatyyrinen - aivan miniatyyrisiä ginitoniceja siis luvassa.

Miinusasteisiin ei täällä menty viime vuonna, joten kasvien pitäisi selvitä ihan mukavasti talvenkin yli. Ehkä kylmpimpinä öinä niitä voi peitellä harsoilla. Katsotaan, mitä ne tuottavat talven aikana.

Sitruunapuun satoa

Chiliä, chiliä, tulista chiliä!

2 kommenttia:

  1. Joo, ne villiintyivät täysin, kun siirsin ne uuteen ruukkuun. Ensimmäiset olivat kovin mietoja mutta nämä ovat jo aika ärhäkän tulisia!

    VastaaPoista