sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Yarra Valleyn päiväreissu

Meille saapui vieraita perjantaina Suomesta ja eilen käytiin heti päiväreissu Yarra Valleyn viinitiloilla. Sää on ollut nyt aika mukava. Sateet ovat loppuneet, lämpöä on ollut reilu kaksikymmentä astetta ja ilma tuntuu jo hieman syksyiseltä.

Ajeltiin ensin Chandonin tilalle ja maisteltiin aikamoisessa turistiruuhkassa kuohuvat, valkkarit ja punaiset listalta. Chandon on kaunis tila mutta tällä kertaa paikalla oli vaan aika paljon porukkaa ja tunnelmasta tuli kovin kaupallinen. No mukaan lähti lopulta muutama listalta kokeiltu viini, James Hallidayn viiniopas australialaisista viineistä ja Vinturin aerotor ilmaaja.

Tutustuttiin myös yhteen uuteen tuttavuuteen eli Oakridgen tilaan, joka on valittu vuoden 2012 viinitilaksi. Selvästi leppoisampi tunnelma ja erittäin kaunis paikka. Tastingin jälkeen jäätiin myös lounastelemaan paikalle ja ihailemaan maisemia eli viiniköynnösten peittämiä rinteitä.

Tänään sitten reissataan kohti Lornea ja the Great Ocean Roadia. Maanantai on vapaapäivä ja lähdetään tutustumaan hieman rantoihin ja merimaisemiin. Niin ja parit kengurut ja koalat voitaisiin myös matkalta bongata.

Rypäleitä

Chandonin köynnöksiä



Oakridgen ravintola maisemineen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti