sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Autokaupoilla ja kaupungilla

Jaahas, viikonloppu alkaa olla sunnuntai-illassa ja mukavista keleistä on saatu nauttia taas hetki. Perjantaina oli niin kylmää, että oli puettava pitkä villatakki ja päällystakki aamulla ylle. Eilen sitten alkoi aurinko paistaa jo päivällä ja tänään on nautittu 27 asteen lämmöstä. Uskomatonta, miten sää vaihtelee.

Toinen osapuoli täällä meillä on ollut aika kovassa autokuumeessa useamman kuukauden ja varsin tehokasta myyntityötä (minulle) on tehty jo jonkin aikaa. Oltiin lopulta lauantaina autokaupoilla pohtimassa autonostoa ja koeajamassa yhtä valintalistan kärkeen kohonnutta ehdokasta (mitsubishi jotain. Kirjoitan sitten tarkemmin, että mikä jos sellainen hommataan).

Koeajo oli sinänsä mielenkiintoinen kokemus, että autokauppias oli koko ajan mukana. Mikäs siinä, saatiin samalla hyvä turistiopas matkaan, joka kertoi takapenkiltä mm. että Melbournen vanha hautausmaa sijaitsi aiemmin Victoria Marketilla, josta se siirrettiin nykyiselle paikalla marketin tieltä ja että talviaikaan siirtymiseen voi kuulemma vaikuttaa joku tärkeä footy- tai kriketti-matsi.

Auton rekisteröintiin liittyy omat kiemuransa EU-ajokorttien kanssa ja yritetään selvitellä niitä ensi viikolla. Ehkä sen jälkeen auto lähtisi tilaukseen ja lopuolta voitaisiin tehdä viikonloppuretkiä omalla autolla. Edelleen olen hieman sitä mieltä, että ei välttämättä tarvittaisi autoa vaikka täällä kaikilla sellainen on. Autokauppias vitsaili, että tulimmeko tällä kertaa pyörällä paikalle vai ratikalla...Julkinen liikenne on täällä erittäin hyvä, joten kaupungissa autoa ei tarvitse mutta ehkä sillä pääsisi sitten kätevämmin tutustumaan lähiseutuihin.

Kaupungille on levittäytynyt eilen Food & Wine festival. Kreikkailaisten kojut löytyvät Lonsdale streetiltä ja Exhibition Centren edustalla on useita ruoka- ja viinikojuja. Aika mukavaa, että kaupungin eri nurkista löytyy aiheeseen liittyviä telttoja. Swanston streetiltä löytyi lempparini eli puutarha ja kasvisosasto. Päivän sopivasti vihannekset pursuavat auton uumenista.

Lonsdale street ja tivolitunnelmaa (kreikkalaisista kojuista ei ole kuvaa...)

Swanston street ja puutarhaosasto.


Tänään on ollut tosiaan lämmintä ja kävin lenkillä rannalla. Jälleen täynnä kävelijöitä, lenkkeilijöitä, rantailijoita jne. Tosi upea ilma! Nyt sitten odotellaan, että kaksoset eli mun sisko ja veli tulevat pitkän matkustamisen jälkeen Melbourneen. Tätä on jo hetki odotettu (enää 2 tuntia...) :) Ensi viikko voi mennä aika tiiviisti iltapäiväturistina ja kaikenlaisen fiilistelyn parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti