sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Great Ocean Road vol 2

Pidennetty viikonloppu ja suuntana jälleen the Great Ocean Road käänteisestä suunnasta kohti Melbournea. Vuokrattiin auto perjantaina ja startattiin matkaan lauantaiaamuna kymmeneltä. 

Siskoni oli ystävällisesti varannut majoituksen Port Fairystä, jonka sijainnista ei tiedetty aamulla muuta kun, että se olisi apostoleilta jonkun matkaa eteenpäin. Yllätykseksemme huomattiin, että Port Fairyyn saisi ajaa noin 300 km, joten päätettiin ajaa kohteeseen sisämaan reittejä ja tulla Melbourneen varsinaista Ocean Roadia.

Saatiin varaukset hotelleihin Port Melbournen matkatoimiston kautta, johon tähän mennessä ei ole ollut suurta luottamusta. Aina sama heppu (kutsutaan häntä vaikka Rossiksi) hoitamassa hommaa ja lopulta saa olla jännittämässä, että millainen kohde on luvassa ja onko majoitusta lopulta edes varattuna. Tälläkin kertaa matkatoimiston neidit soittelivat meille ja korjailivat Rossin varauksia. Onneksi varaus saatiin lopulta kuntoon (huom siis oltiin jo matkalla) ja Port Fairy yllätti positiivisesti. Ross on suoraan Little Britainista miesversio siitä sketsistä, jossa toimistovirkailijan vakiovastaus on: Computer says no…

Port Fairyn majoitus oli aivan loistava! Kaunis huoneisto, jossa saatiin valmistella illallinen kivassa keittiössä ja hämähäkeistä tai torakoista ei ollut tietoa. Port Fairyssä on muutama tuhat asukasta, mutta osuttiin kaupunkiin vuoden kuumimpaan juhla-aikaan eli keskelle Folk Festivalia. Kaupungin vierailijamäärä oli ehkä kymmenkertainen normaaliin asukasmäärään verrattuna ja menoa riitti. Bändejä, kojuja, kaljatelttoja, käsitöitä jne. Kunnon festarit!

Käytiin kiertämässä Port Fairyn rannalla ja nautittiin lämpimästä auringosta. Syksyn pitäisi jo olla käsillä, mutta eilen lämpöä riitti peräti 29 astetta. 

Aamulla suunnattiin The Great Ocean Roadille. Ensin Grotto, sitten London Bridge, The Arch ja lopulta 12 Apostolia. Oikeastaan vielä upeampi maisemia kuin varsinaiset apostolit oli edeltävät kohteet. Ihastuttiin erityisesti Grotton pyörteisiin. 

Majoitus oli Apollo Bayssä ja ennen sitä oli pakko käydä katsomassa vakiopaikassa koaloita. Löytyihän niitä puiden latvoista ja kaksosilta puuttuu enää kengurut bongauslistalta. Yritetään käydä huomenna eräällä golf-kentällä, jossa kenguruita pitäisi löytyä. 

Majoitus Apollo Bayssä on upein merinäköaloin pienessä mökkikylässä. Erittäin kaunis ja mukava paikka mutta illalla lattialla ryömi kasa torakoita ja kylppärin katossa oli muutama todella ruma hämähäkki - YÄK! Pakko ryhtyä torakkajahtiin ennen nukkumista. Hrrr... vihaan näitä eksoottisia elämiä! (lisään kuvat myöhemmin mukaan).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti