sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Mornington Peninsula ja Great Ocean Road vol 3

Saatiin tiistaina auto ja lauantaina oli päästävä näyttämään Mornington Peninsulan viinitiloja, pätkä the Great Ocean Roadia Suomi-vieraillemme ja testaamaan tietysti uutta ajopeliä.

vielä valkoinen auto


Meillä oli mukana lista suositeltuja viinitiloja, joista ehdimme tutustua kahteen. Ajattiin ensimmäiseksi Dromana Estatelle. Välittömän oloinen paikka, jossa maisteltiin listalta mm. valkoisista pinot grigioa sekä sauvignon blancia ja punaisista mm. nebbioloa. Rypäleet olivat kovin italialaisia ja etiketeissä oli i:n kuva sommiteltuna valkoisen, vihreän ja punaisen sekaan. Tutkailin hieman Dromanan nettisivuja ja sieltä selvisikin, että i viittaa paitsi innovatiivisuuteen myös tilan viinimestarin Italiassa koettuihin oppeihin ja innostukseen kaikkea italialaista kohtaan.

Dromana Estate
Crittenden winery

Jäätiin Dromanaan myös lounaalle ja toiselle viinitilalle eli Crittendenille jäikin sitten vähemmän aikaa. Meillä oli nimittäin kiire lautalle, jolla päästiin Sorrentosta Queenscliffiin. Ainoa tapa yhdistää saman päivän sisään Mornington Peninsulan viinitiloja ja pätkä Ocean Roadia on tosiaan siirtyä lautalla Port Phillip Bayn yli ja jatkaa matkaa sitten lahden toisella puolella. Vaikka lauttamatka oli lyhyt, onnistuttiin ihastelemaan lautan vieressä uivia delfiinejä.

The Grea Ocean Roadin pätkä päätettiin Lorneen illalliselle ja lopulta takaisin Melbourneen. Aika monta kokemusta yhden päivän sisällä. Tänään olisi sitten luvassa Formula 1 Albert Parkissa. Aika-ajot ja harjoitukset ovat kuuluneet ihan kotiin saakka, joten tunnelmassa ollaan oltu mukana pitkin viikkoa. Onnistuin saamaan 38 asteen kuumeen eilisen aikana, joten formulat jäävä nyt omalta osaltani väliin. Odotan muiden raportointia kisasta ja taidan vaan lepäillä villasukat jalassa ihan kotona. Ajoja voin fiilistellä omasta sängystä ihan sisätiloissa, sillä ampiasparven ääniltä ei voi välttyä.

The Great Ocean Road vol3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti