sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Footya ja drinkkejä

Footy eli Australian football

Tällä viikolla on alkanut varsinainen footy-kausi. Kyselin perjantaina hieman työkavereiltani joukkueista ja itse pelistä ja siinähän sitten vierähtikin tovi. Miespuoliset kolleegani keskeyttivät työnsä ja jakoivat enemmän kuin mielellään tietämyksensä pelistä. Ensin kävimme läpi eri kaupunginosien joukkueet. Pelillä on vahvat juuret Melbournesta ja joukkueita löytyy lähes joka kaupunginosasta. Sain tietysti myös jokaiselta vahvan näkemyksen siitä ainoasta oikeasta joukkueesta, jota pitää kannattaa. Lisäksi kävimme läpi lyhyen historian footyn kehittymisestä kaljaa juovien sunnuntai-pelistä nykyiseen varsin vahvaa fyysistä kuntoa vaativaan peliin.

Jokaiseen kansallislajiin kuuluu tietysti myös legendaarinen finaali joltain vuodelta X. Footyssa se on finaali vuodelta 1989, jolloin Hawthorn Football Club kohtasi Geelong Football Clubin. Pelissä ei jaeta rangaistuksia varsinaisen pelin aikana vaan ne kärsitään vasta seuraavassa pelissä. Finaaleissa sitten kaikki on mahdollista ja tunteet kuumenevat. Niin tapahtui myös vuoden 1989 pelissä ja sen legendaksi nousi Hawthornin Dermott Brereton, joka pelasi pelin katkenneilla kylkiluilla ja vaurioituneilla munuaisilla…Kaiken tämän vahvoja tunteita sisältäneen perehdytyksen jälkeen ajattelin, että footy on varma askel integroitumiseen. Meidän on valittava tiimimme, ostettava kaulahuivit ja pipot ja käydä katsomassa ihan oikeaa peliä.

Perjantaina illalla suunnattiin sitten Melbourne Cricket Groundille seuraamaan Geelong Catsin ja St Kildan peliä. St Kilda on melko lähellä Port Melbournea ja kuulutaan samaan Port Phillipin alueeseen. Päätettiin ryhtyä kannattamaan kyseistä joukkuetta ja ostettiin pipo ja kaulaliina. Joukkueemme eli Saintsien tunnuksessa on sopivasti myös risti, tosin mustanan valkoisella pohjalla, joten jotain kotoisaa tunnusmerkkiä on mukana. Valitettavasti St Kilda hävisi täpärästi Geelongille. Onneksi ollaan vasta kauden alussa ja joukkueellamme on vielä mahdollisuuksia parempiin suorituksiin.

MCG iltavalaistuksessa

tiukkaa peliä

MCG

St Kilda Saints ja kannattajien kaulahuivi

Drinkkibaarissa

Perjantaina footy-pelin jälkeen suunnattiin Melbournen yöhön. Richmondin kaupunginosasta löytyi mitä erikoisempi drinkkibaari Der Raum. Ensimmäisellä yrittämällä ei päästy ollenkaan sisälle ja ihmeteltiin jo, että oliko footy-pukeutumisessamme mahdollisesti jotain vikaa. Baari ei vaikuttanut kuitenkaan aivan täyteen pakatulta. Tultiin kuitenkin tunnin jälkeen uudestaan ovelle ja tällä kertaa lykästi.

Tutustuttuamme drinkkilistaan ja seurattuamme drinkkien valmistusta alkoi selvitä, miksi baariin ei otettu liikaa porukkaa. Yhden drinkin sekoittamiseen meni tovi ja ne tarjoiltiin mitä mielenkiintoisimmista kipoista. Kokeilin listalta Pharmacy nimistä sekoitusta, joka tarjoiltiin apteekin tyyliin. Pieni valkoinen pilleri lääkepurkkiin, jossa oli varsinainen drinkki ja lääkeruiskulla annos jotain punaista sekoitetta kaiken päälle. Elämystä kerrakseen!

Pharmacy

Seurueemme toinen mielenkiintoinen sekoitus oli Ben Shewvry, jossa varsinainen drinkki löytyi pienen lasipurkin sisältä. Lasipurkin pohjalla oli anista ja rosmariiniä ja purkki täyttyi savusta. Varsinaisessa drinkissä oli rosmariinin oksa jääpuikon sisällä. Tuoksu oli käsittämättömän ihana!

Ben Shewvry
Baari oli drinkkien lisäksi ihan näkemisen arvoinen. Pullot roikkuivat baaritiskin yläpuolella mustekala kiinnittimien varassa ja erilaisten drinkkien valmistusta sai seurata suhteellisen rauhallisessa tunnelmassa.

pullotaivas

Menu, josta tuli kokeiltua ainoastaan pharmacy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti